Мапа порталу

Комісія з питань ТЕБ і НС при Миколаївській облдержадміністрації запровадила посилені протиепідемічні обмеження

У п’ятницю, 23 жовтня, відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації провела. Під час наради розглянули питання щодо  встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки та запровадження посилених протиепідемічних обмежень на території Миколаївської області.

Так, у зв’язку з ухваленням рішення Державна комісія з питань ТЕБ і НС щодо переведення Миколаївської області до «червоної» зони в нашому регіоні введено низку додаткових обмежень. Відповідно до рішення регіональної комісії з питань ТЕБ і НС у Миколаївській області з 26 жовтня, зокрема, забороняється:

  • робота закладів громадського харчування, окрім адресної доставки та замовлень навинос,
  • робота ТРЦ та інших розважальних закладів, кінотеатрів, театрів тощо,
  • робота закладів освіти, окрім дитячих садків і початкових класів шкіл,
  • робота непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів і фітнес-центрів,
  • проведення масових заходів, окрім офіційних спортивних заходів і матчів командних ігрових видів спорту без глядачів,
  • робота закладів культури, окрім історико-культурних заповідників, проведення кіно- та відеозйомки.

Обмеження червоного рівня не будуть застосовуватись   за умови наявності у всіх відвідувачів (користувачів) та співробітників (організаторів) «зеленого» COVID-сертифікат – тобто якщо вони будуть повністю вакциновані проти коронавірусної хвороби, або за умови наявності у відвідувачів та працівників негативного ПЛР-тесту (строк дії 72 години).

На червоному рівні дитячі садки та 1-4 класи шкіл будуть працювати у звичайному режимі без вимоги повної вакцинації 100% співробітників. Водночас, співробітники сфери освіти входять до переліку підприємств, працівники яких підлягають обов’язковій вакцинації. Це значить, що інші заклади освіти працюватимуть лише якщо 100% працівників мають “зелений” COVID-сертифікат.

Крім того, в “червоній” зоні дозволяється робота банків, АЗС, ветеринарних магазинів, аптек та всіх продовольчих магазинів. 

Громадський транспорт працюватиме в звичному режимі за умови дотримання перевезення кількості пасажирів не більш, як передбачено в реєстраційних документах транспортного засобу.

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: