Мапа порталу

Миколаївцям компенсують більше мільйона гривень на впровадження енергоефективних заходів у домівках

Миколаївські ОСББ отримають 1 095 295,17 гривень на енергоефективні заходи, впроваджені у їхніх будинках.

Про це стало відомо сьогодні, 12 жовтня, під час засідання комісії з розгляду питань відшкодування відсоткових ставок або частини тіла кредиту на впровадження заходів з енергозбереження, яка відбулась у Миколаївській міській раді.

Як наголосив голова комісії — заступник Миколаївського міського голови Дмитро Лазарєв, за реєстрами з банку, компенсації з місцевого бюджету на втілення енергоефективних заходів отримають три ОСББ, які беруть участь у програмі «Енергодім» від Фонду енергоефективності.

"Сьогодні ми розглянули реєстри позичальників-фізичних осіб, які взяли кредити на впровадження заходів з енергозбереження в рамках реалізації енергоефективних заходів за програмою «Енергодім». Звичайно, ми розуміємо, наскільки фінансово накладно самотужки втілити все в життя, тому місто бере на себе компенсацію таких заходів. Надалі жителі ОСББ будуть економити на комунальних платежах", — підкреслив Дмитро Лазарєв.

Керівник комунальної установи Миколаївскої міської ради "Центр енергоефективності м. Миколаєва" Василь Хоростківський розповів, що ці ОСББ вже вийшли на фінішну пряму і до кінця року планують завершити роботи. Він також наголосив, що місто не залишило осторонь і жителів приватного сектору - для цього програмою «Теплий Миколаїв» передбачено компенсацію, яка допоможе знизити навантаження на власників приватних будинків і дасть змогу економити на енергоносіяїх.

Він запросив миколаївців для надання консультативної допомоги у питаннях енергозбереження до комунальної установи, що розташований на вул. Фалєєвській, 13.

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/10_2021/12.10.21.1351)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: