Мапа порталу

У Миколаєві виконавча служба розшукуватиме боржників за допомогою камер “Безпечного міста”

Державна виконавча служба Миколаєва отримає доступ до системи відеоспостереження “Безпечне місто”. За допомогою камер з функцією розпізнавання номерів фахівці самостійно розшукуватимуть автомобілі боржників. 

Меморандум про взаємодію між Південним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції (м. Одеса) та виконавчим комітетом Миколаївської міської ради підписали 7 жовтня. 

Як зазначив міський голова Олександр Сєнкевич, Україна послідовно рухається в напрямі впровадження цифрових технологій у всі сфери життя.

  • Сьогодні дуже активно розвивається додаток “Дія”, до якого підключають велику кількість реєстрів. Кілька років тому, виступаючи на технологічній конференції IT Arena, я казав, що останні 25 років незалежності слід було займатися зведенням в один всіх державних реєстрів. На жаль, ми ще не там, де хотіли, проте докладаємо всіх зусиль аби наздогнати згаяний час та зробити ефективною як роботу міської ради, так і державної виконавчої служби. Сподіваюся, нам це вдасться і ми будемо ставати кращими разом.

Мер Миколаєва повідомив, що нині в місті працюють 7 камер з функцією розпізнавання номерів. При цьому до кінця року заплановано придбати ще 144 камери для системи “Безпечне місто”. З них 100 - з автоматичною фіксацією номерних знаків. Встановлять обладнання наступного року.

За словами начальника Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Тимофія Дудіна, на даний час державними виконавцями Миколаївської області  винесено біля тисячі постанов про розшук майна боржників, а саме транспортних засобів. У Миколаєві в розшук оголошено 478 автівок. Він подякував міському голові Олександру Сєнкевичу за плідну співпрацю.

Як працюватиме система, пояснив начальник управління забезпечення примусового виконання рішень у Миколаївській області Юрій Голотребчук. Спеціалісти виконавчої служби в режимі 24/7 будуть отримувати інформацію з камер відеоспостереження та самостійно розшукуватимуть автівки боржників. Після фіксації транспортного засобу посадовці виїдуть на місце та опишуть майно. Дотепер, щоб знайти порушника, звертались до Національної поліції. 

Миколаїв першим на півдні України запроваджує нові механізми, - наголошує Роман Возняк, заступник начальника Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. Саме в нашому місті вперше була реалізована система обміну інформацією між  нотарями та бюро технічної інвентаризації, налагоджена взаємодія системи актів реєстрації державного стану і  Реєстру громади. 

  • Дуже мало областей та обласних центрів мають такі можливості. І сьогодні ми знову ж таки першими на півдні України укладаємо Меморандум про доступ державних виконавців до системи відеоспостереження “Безпечне місто”, - каже Роман Возняк. 

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/10_2021/07102021)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: