Мапа порталу

Миколаївським міським відділенням проведено семінари для керівників, бухгалтерів та голів комісій із соціального страхування

   Враховуючи один із пріоритетних напрямів діяльності Уряду в реалізації програми «Держава в смартфоні», за результатом впровадження якої кожен із нас отримає доступ онлайн до державних реєстрів та сервісів, а влада своєю чергою надаватиме послуги населенню ефективно, якісно та прозоро, зводячи до нуля існуючі корупційні схеми, запуск електронних листків непрацездатності – важливий крок для впровадження режиму «без паперу» у медичній та соціальній сферах.

   З 01 жовтня 2021 року всі заклади охорони здоров’я переходять на видачу електронних медичних висновків, на підставі яких на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України будуть формуватися електронні листки непрацездатності.

   Миколаївським міським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області (далі – Миколаївське міське відділення) з метою проведення роз’яснювальної роботи щодо поетапного впровадження електронної форми листків непрацездатності, відповідно до вимог наказу МОЗ України «Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки» від 01.06.2021 № 1066, було проведено семінари-навчання з керівниками, бухгалтерами та головами комісій із соціального страхування підприємств, установ та організацій міста Миколаїв, які є економічно активними та подають до Миколаївського міського відділення заяви-розрахунки на фінансування матеріального забезпечення застрахованим особам.

   Семінари-навчання було проведено на базі Миколаївського національного аграрного університету, в конференц-залі адміністрації Заводського району Миколаївської міської ради.

   Для представників об’єднаних територіальних громад та страхувальників Миколаївського району семінар було проведено 12 серпня 2021 року в конференц-залі Миколаївської районної державної адміністрації.

   На семінарах виступала начальник управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області Тетяна Білявська, яка висвітлила питання формування електронних медичних висновків. Начальник відділу страхових виплат та матеріального забезпечення управління Вікторія Данько розповідала про особливості формування та подання до Миколаївського міського відділення заяв-розрахунків на виплату матеріального забезпечення застрахованим особам за рахунок коштів Фонду за електронними листками непрацездатності.

   Виконувач обов’язків начальника Миколаївського міського відділення Юрій Ганношин підбив підсумки та розповідав про координацію роботи між Миколаївським міським відділенням та страхувальниками, про надання практичної допомоги страхувальникам при опрацюванні електронних листків непрацездатності, при формуванні та поданні заяв-розрахунків на фінансування для виплати матеріального забезпечення застрахованим особам.

   У семінарах взяли участь майже 500 представників підприємств, установ, організацій, які об’єднують понад 80 тисяч працюючих (застрахованих) осіб.

 image

 image

Виконувач обов’язків начальника
Миколаївського міського відділення
Юрій Ганношин


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: