Мапа порталу

Що, де, куди? У Миколаєві впроваджують систему GPS-моніторингу руху пасажирського транспорту

Система GPS-моніторингу руху міського пасажирського транспорту вже впроваджена. Поки що вона працює у тестовому режимі й відстежує те, як курсує миколаївський електротранспорт, на якому на даний момент і встановлені GPS-передавачі. Про це сьогодні розповів віце-мер Юрій Степанець.

- Ця система показує, де знаходяться тролейбуси і трамваї. Наводячи курсор на тролейбус або трамвай, можна побачити його номер, швидкість і напрямок руху, - підкреслив Юрій Степанець.

На даний момент триває підготовка водіїв, які повинні сісти за кермо нещодавно придбаних тролейбусів. Необхідно відзначити, що підготовка водія такого виду транспорту - складний і копіткий процес, що вимагає пильної уваги. Якісна підготовка одного водія тролейбуса займає близько 6 місяців.

За словами Юрія Борисовича, коли достатня кількість водіїв буде підготовлена і система GPS-моніторингу запрацює на повну силу, вона буде доступна для всіх бажаючих - миколаївці і наші гості зможуть в он-лайн режимі спостерігати за рухом міського електротранспорту.

Крім цього, міська влада планує закільцювати Намив, щоб там могли курсувати тролейбуси.

Реалізація усіх цих напрацювань дозволить організувати на хорошому рівні пасажирські перевезення.

Впровадження системи GPS-моніторингу руху міського пасажирського транспорту - це ще не все. Передбачається також впровадити подібну систему, щоб відстежувати рух спеціалізованої комунальної техніки: снігоприбиральних машин, сміттєвозів тощо.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/091215)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: