Мапа порталу

145 митців з 30 країн взяли участь в open call на виставку CHANGE в Миколаєві

На мистецький конкурс головної виставки 5-го Фестивалю актуального мистецтва Mykolaiv ART Week: CHANGE подались майже півтори сотні учасників з 4 континентів світу.

Культурна Платформа MY ART та Агенція розвитку Миколаєва збирали пропозиції від усіх охочих художників, фотографів та скульпторів протягом вересня.

Загалом на конкурс надійшли 149 заявок від 145 учасників з 30 країн.

«Кожного року ми намагаємось вибрати найбільш відповідну тематику фестивалю до того, що відбувається в нашій країні та світі. Цього року тематика фестивалю – CHANGE (Зміни). Світ змінюється, не тільки через пандемію. За 5 років існування фестивалю змінилася політична ситуація в деяких країнах, відбулось декілька масштабних змін в екологічній ситуації, навіть ми командою фестивалю змінилися за ці 5 років», - зазначає Дмитро Ларченко, куратор конкурсу.

Концепція проекту CHANGE полягає в тому, щоб дослідити зміни у суспільстві та роль людини у глобальному світі. Це своєрідна рефлексія подій навколо себе та свого оточення у світі пост-правди й прийняття миттєвих рішень.

«Нам вдалося масштабувати свою діяльність та завоювати довіру до команди проекту. Цього року близько 40% учасників - митці з 30 країн світу. Всі роботи, що були подані - різноманітні, з нетиповим підходом до виконання. Експертна рада цього разу намагалась відібрати роботи в різних техніках та з різним посилом. Частина цих робіт складуть основу майбутньої виставки CHANGE, що відбудеться в рамках 5-го Фестивалю актуального мистецтва Mykolaiv ART Week в Миколаєві»- наголошують організатори фестивалю.

Це мистецькі роботи у різних жанрах: фотографія, графіка та живопис, колаж, анімація, відео-арт, перформанс, скульптура та інсталяція.

Фестиваль відбудеться в Миколаєві у жовтні в арт-просторі *8ПРИЧАЛ за дотриманням усіх карантинних заходів.

Проект реалізується в межах партнерської програми «Культура.Туризм.Регіони» Українського культурного фонду та Державного агентства розвитку туризму.

Агенція розвитку Миколаєва


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: