Мапа порталу

У Миколаєві виділять кошти на співфінансування державної програми придбання житла вимушеним переселенцям

Виконком міської ради погодив рішення про перерозподіл видатків виконавчого комітету Миколаївської міської ради у межах загального обсягу бюджетних призначень.

1 мільйон 841 тисячу гривень спрямують на співфінансування державної програми придбання житла для вимушених переселенців. 

Як розповів заступник міського голови Юрій Степанець, пропонується перенаправити кошти, що передбачені на відшкодування податку на додану вартість придбаних нових автобусів для міста Миколаєва у рамках співпраці з Європейським інвестиційним банком. 

- У нас є унікальна можливість, - зауважив віцемер. - В Україні не перший рік діє програма придбання житла вимушеним переселенцям. Житло соціальне, тобто залишається на балансі міста. При цьому 70 відсотків його вартості забезпечує держава. 

Віцемер Юрій Андрієнко додав, що тендер на придбання автобусів раніше було скасовано через європейські санкції до Білорусі. 

- Оновлене технічне завдання наразі на остаточному розгляді Європейського інвестиційного банку. Найближчим часом оголосять новий тендер. Однак, це тривала процедура. Ми сподіваємось, що цьогоріч всі організаційні питання й підведення підсумків нам вдасться завершити. Кошти на відшкодування ПДВ будуть потрібні вже наступного року, - пояснив посадовець.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: