Мапа порталу

У Миколаєві з’явилася ще одна пам'ятна дошка на честь героя АТО: завдяки Юрію Смирнову 70 його товаришів по службі вийшли живими з оточення

8 грудня в миколаївської середній школі №4 ім. Б.І.Молчанова відкрили пам'ятну дошку колишньому вихованцю Юрію Смирнову, який загинув у серпні 2014 року, виконуючи службово-бойові завдання в зоні проведення антитерористичної операції під селищем Войківське Донецької області.

На лінійку-реквієм прийшли батьки Героя, керівництво військової частини, в якій він служив, представники міської влади, у дворі школи зібралися учні та вчителі.

Юрій Смирнов народився 6 березня 1981 року. У 1987 році батьки привели його в перший клас школи №4. У роки навчання хлопець займався танцями. Це й визначило вибір його професії. Після закінчення школи вступив до Миколаївської філії Київського національного університету культури і мистецтв і, одночасно, на заочне відділення Державного вищого училища культури. Під час навчання був активним учасником студентського життя, грав у міській команді КВК, працював вожатим у таборі «Артек». Закінчив училище за професією хореограф.

Коли в країні почалася антитерористична операція, Юрій одним з перших вступив до лав армії. Його зарахували в Національну гвардію України у квітні 2014 року. 28 липня частина, де служив Юрій, була направлена в зону АТО. Бої йшли на кордоні з Росією. 24 серпня бійці, серед яких був і боєць Смирнов, потрапили в оточення. Багато хто в цей день поліг смертю хоробрих. Загинув і миколаївець Юрій Смирнов.

Юрій Миколайович посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Почесне право відкрити пам'ятну дошку на честь воїна, загиблого під час захисту територіальної цілісності України, надали заступнику міського голови Євгену Шевченку і командиру військової частини 3039 Національної гвардії України полковнику Олександру Оксенюку.

- Я впевнений, що такі воїни, як Юрій Смирнов - це гордість не тільки нашого міста, а й усієї держави, - зазначив Євген Шевченко. - Вічна йому пам'ять. І низький уклін захисникам нашої Батьківщини.

Олександр Оксенюк подякував батькам, Любові Анатоліївні та Миколі Володимировичу Смирновим, які виховали сина-патріота, сина, який щиро любив Батьківщину, і попросив у них пробачення - за те, що не зберегли ...

- Ми, його товариші по службі, завжди будемо пам'ятати Юрія як веселого і життєрадісного хлопця. Своїм життям він прикрив особовий склад, який виходив з оточення. Завдяки Юрі 70 чоловік залишилися живі. На жаль, гинуть кращі сини України, - сказав полковник Національної гвардії України.

Лінійка-реквієм завершилася виносом прапора України. Протягом усього тижня в школі триватимуть уроки пам'яті, присвячені подвигу миколаївського бійця.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/urasmirnov)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: