Мапа порталу

У Миколаєві відкрили перше дипломатичне представництво – Почесне Консульство Литви

Сьогодні, 15 вересня, у Миколаєві урочисто відкрили Почесне Консульство Литовської Республіки. Це перше дипломатичне представництво, що розпочало свою роботу в нашому місті за часів незалежності України.

Про це повідомляє відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови.

У церемонії відкриття взяли участь мер Миколаєва Олександр Сєнкевич, секретар міської ради Дмитро Фалько, Надзвичайний і Повноважний посол Литовської Республіки в Україні Вальдемарас Сарапінас, губернатор Віталій Кім, голова обласної ради Ганна Замазєєва, бізнесмени з Литви.

Почесне Консульство очолив Сергій Сипко. Завдання дипустанови – сприяння розвитку торгових, економічних, культурних зв’язків між нашими державами, а також надання допомоги громадянам і юридичним особам Литви в регіоні.

- Для мене, як для Посла, велика честь представляти свою державу в Україні, яка є для нас одним з найважливіших партнерів та одним з найкращих друзів. Литва завжди підтримувала і буде підтримувати Україну перед обличчям російської агресії - сказав Вальдемарас Сарапінас. – Я прикладаю усі зусилля, аби розвивати співробітництво між  нашими країнами в різних сферах. У цій справі мені допомагають не тільки мої колеги в Києві, а й чудова команда почесних консулів. І сьогодні я дуже радий, що відкривається ще одне дипломатичне представництво Литви в Україні – Почесне Консульство Литовської Республіки в Миколаєві.

Олександр Сєнкевич привітав відкриття дипломатичної установи та зазначив, що Литва та Україна мають дуже давні взаємовідносини. Вони обчислюються століттями.  В період незалежності нашої держави двосторонні відносини вийшли на новий рівень, а  литовські підприємства розпочали вести активну інвестиційну діяльність, роблячи внесок в зміцнення економіки, зокрема й Миколаєва.

 Міський голова висловив упевненість, що Почесне Консульство Литви зможе зміцнити мости, що з’єднують наші країни.

А Дмитро Фалько підкреслив, що Сергій Сипко добре відомий усім, як талановитий організатор та  вмілий керівник.

- Литовська Республіка завжди була амбасадором України в Європейському Союзі,  - сказав секретар міської ради. - Я вітаю всіх з відкриттям Почесного Консульства в Миколаєві. Дуже радий, що його очолив Сергій Сипко.

Велике значення сьогоднішньої події також відзначили Віталій Кім та Ганна Замазєєва.

У свою чергу, Сергій Сипко подякував за довіру, підкресливши, що зробить усе можливе, аби оправдати покладені на нього сподівання.

Після цього учасникам заходу презентували книгу «Вітовщина. Піщинка на одвічному Шовковому шляху». Ірина Гудим, керівник видавництва, що надрукувало книгу, розповіла: робота присвячена історичному періоду, коли Литва та Україна існували як єдина держава.

IMAGE FOLDER (/files/2021/9_2021/150921)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: