Мапа порталу

Розмаїття та сила творчого мислення: в Миколаєві покажуть незалежне документальне кіно з Америки

З 17 по 19 вересня у Миколаєві пройде показ документальної програми 11-го Фестивалю американського кіно «Незалежність» з фільмами на соціально важливі теми, які демонструють розмаїття та силу незалежного творчого мислення.

Протягом трьох днів миколаївські глядачі вперше на великому екрані побачать нові стрічки, які вже були презентовані на головних світових кінофестивалях.

Усі покази у Миколаєві відбудуться в арт-просторі ДОФ просто неба на літньому майданчику колишнього Будинку офіцерів флоту: вул. Артилерійська, 7 (вхід з вул. Нікольська). Фестиваль організовують КУ «Агенція розвитку Миколаєва» та Платформа MY ART за підтримки Посольства США в Україні.

У програмі – добірка найкращих документальних стрічок від AmericanShowcase на актуальні теми. Це 5 документальних  титулованих повнометражних фільмів, що підкорили найпрестижніші кінофоруми світу.

Фестиваль американського кіно в Миколаєві відкриває фільм «АПОЛЛО» про унікальну історію та сучасну цінність пам'ятки Нью-Йорка, театру «Аполло». Фільм поєднує в собі архівні кадри, музику, комедійні та танцювальні виступи, а також записи з-за лаштунків роботи команди, завдяки якій театр продовжує працювати.

Театр «Аполло» відомий у всьому світі тим, що впливав на американську та поп-культуру більше, ніж будь-які інші розважальні заклади. Простір створив можливості для побачення нових талантів і послужив стартовим майданчиком для безлічі артистів, серед яких Біллі Холідей, Арета Франклін, Елла Фіцджеральд, Діана Росс і Супрімс, Стіві Уандер, ДейвШаппел, ЛорінХілл, ДжиміХендрікс та багато іншіх.

Крім того, в рамках фестивалю миколаївські глядачі зможуть подивитись, зокрема, фільм«РЕМІКС: ХІП-ХОП Х МОДА» про екскурс у історію хіп-хоп стилю, який перетворився на міжнародний феномен. В іншій стрічці «МІСЯЧНА СОНАТА» йдеться про те, як набута вада може стати особливою рисою, що відкриває в людині нові можливості.Наступний фільм «ТОЧКА СВІДОМОСТІ» демонструє неврівноваженість балансу влади у світі. Ще один учасник фестивальної програми – фільм «СЕЙТАН ТА АДАМ» розповідає про трансформуючу силу музики.

Покази документальної програми БЕЗКОШТОВНІ для глядачів. Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Посилання на подію в Facebook: https://www.facebook.com/events/548337033257955

ПРОГРАМА 11-го Фестивалю американського кіно «Незалежність» у Миколаєві:

17 вересня, п’ятниця

19:30 – фільм «АПОЛЛО». Режисер: Роджер Росс Вільямс (США / 2019 / 102 хв.). Трейлер: https://youtu.be/GMaRihRY19g.

Відкриття фестивалю за участі представників Посольства США в Україні.

18 вересня, субота

19:30 –фільм «РЕМІКС: ХІП-ХОП Х МОДА». Режисерки: Ліза Кортес, Фара Екс (США / 2019 / 67 хв.). Трейлер: https://youtu.be/EA6zUhvDPwM

21:00 –фільм «МІСЯЧНА СОНАТА». Режисерка: Айрін Тейлор Бродськи (США / 2019 / 90 хв.). Трейлер: https://youtu.be/jBV43REbk-g

19 вересня, неділя

19:30 –фільм «ТОЧКА СВІДОМОСТІ». Режисерка: ТреваВармфелд (США / 2019 / 75 хв.). Трейлер: https://youtu.be/Df6Cw3bs20I

21:00 –фільм «СЕЙТАН ТА АДАМ». Режисер: В. Скотт Бальсерек (США / 2018 / 80 хв.)
Трейлер: https://youtu.be/xShEK6bKTfo


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: