Мапа порталу

346 військовослужбовців Навчального Центру Військово-Морських Сил Збройних Сил України склали присягу на вірність українському народові

Сьогодні, 6 грудня, у Миколаєві біля меморіального комплексу пам’яті героїв-десантників загону К.Ф. Ольшанського 346 військовослужбовців Навчального Центру Військово-Морських Сил Збройних Сил України склали присягу на вірність українському народові.

У заході, приуроченому до Дня Збройних Сил України, взяли участь Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, перший заступник голови облдержадміністрації Микола Романчук, голова обласної ради Вікторія Москаленко, голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Мартинчук, який згідно з Указом Президента України здійснює шефство над Навчальним Центром Військово-Морських Сил Збройних Сил України, а також заступник командувача ВМС ЗС України з бойової підготовки – начальник управління бойової підготовки, капітан 1 рангу Олексій Неїжпапа, представники волонтерських організацій міста, батьки та рідні курсантів.

Вітаючи курсантів із складанням присяги, міський голова Олександр Сєнкевич побажав їм «ніколи не зустрітися з війною, щоб те, що відбувається на сході України - те, що бояться назвати війною, але насправді війною і є - ніколи не торкнулося молодих бійців».

-         Хотів би, щоб найскоріше це все скінчилося і ми разом з вами відсвяткували мир і перемогу вільної незалежної України! – підкреслив Олександр Федорович. – Бажаю вам наснаги і бійцівського духу. Героями не народжуються, Героями стають. Хотілося б, щоб ви стали Героям у мирній державі. Приймаючи присягу, будьте вірні миколаївцям, будьте вірні Україні та її народу. Ми вас любимо і на вас сподіваємося!

Найзворушливіше привітання було адресовано курсантам від миколаївських школярів, які присвятили воїнам вірші та пісню, а також подарували на добру загадку власноруч виготовлену картину.

Голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Мартинчук подарував своїм підшефним телевізор для використання у навчальному процесі.

Заступник командувача ВМС ЗС України з бойової підготовки – начальник управління бойової підготовки, капітан 1 рангу Олексій Неїжпапа відзначив, що свято проходить у дуже символічному місці – біля пам’ятника героям-ольшанцям.

-         Цей зв’язок поколінь – сучасних воїнів та воїнів минулого – дає нам змогу іти вперед. Сьогодні тут, на Миколаївщині, відновлено навчання для військовослужбовців Військово-Морських Сил. Миколаїв наразі столиця нашої морської піхоти. За неповні два роки практично з нуля дуже багато зроблено. Відновлено можливості підготовки фахівців. Зараз держава будує новітні Збройні Сили. Віддані своїй присязі та українському народові! Вам, молодим воїнам, тримати цю марку відданості та честі захисника України! – заявив Олексій Леонідович.

Олексій Неїжпапа запропонував хвилиною мовчання вшанувати пам’ять бійців, які склали голову, захищаючи рідний край. А звертаючись до батьків сьогоднішніх курсантів, подякував їм за гідне виховання синів, які своєю долею обрали захист Вітчизни. «Такий народ нікому не зломити!» – переконаний капітан 1 рангу. «Нас не подолати! - ще раз повторив він. – Воїни, які зараз знаходяться тут, це висловлювання закріплять у своїх частинах, на кораблях. Слава Україні!»

 

IMAGE FOLDER (/files/News/prisyzga)

 

  

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: