Мапа порталу

Міський голова Олександр Сєнкевич провів зустріч із заступником голови Представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло

Сьогодні, 29 червня, в мерії Миколаєва відбулась зустріч міського голови Олександра Сєнкевича із заступником голови Представництва ЄС в Україні Ремі Дюфло. У заході також взяли участь секретар міської ради Дмитро Фалько, директорка департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко.

Про це повідомляє відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови.

Олександр Сєнкевич привітав нашого гостя та розповів про Миколаїв. Мер, зокрема, повідомив, що багато років доля нашого міста була тісно пов’язана із кораблебудуванням та військово-промисловим комплексом. Це наклало сильний відбиток на його розвиток.

- Довгий час Миколаїв був закритим містом, оскільки тут займалися військовими розробками та будівництвом, - розповів Олександр Сєнкевич.

Сучасне ж місто на Бузі – зовсім інше. Наразі воно відкривається світу та активно співпрацює з європейськими партнерами.

- Протягом останнього часу ми успішно працюємо з європейськими банківськими інституціями. Зокрема, ми співробітничаємо з Європейським інвестиційним банком у напрямку реконструкції мереж «Миколаївводоканалу» та придбання автобусів.  А  з Європейським банком реконструкції та розвитку працюємо для оновлення міського електротранспорту. Йдеться про придбання тролейбусів, - сказав мер Миколаєва.

Окрім цього, минулого тижня за підтримки Європейського Союзу на Соборній площі було встановлено мобільний павільйон "House of Europe".

- Миколаїв - перше місто в Україні, що приймає мобільний павільйон. Ініціативу реалізовано завдяки фінансовій підтримці Європейського союзу  та за участі творчої платформи MY ART, - поінформував Олександр Сєнкевич.

Сьогодні вагому роль в житті Миколаєва відіграє морегосподарський комплекс. Динамічний розвиток галузі має свої плюси та мінуси. Одним із потужних викликів сьогодення – інфраструктурні проблеми, пов’язані, в першу чергу, із зростанням великогабаритного транспорту. При цьому портова галузь майже не наповнює місцевий бюджет. Тому міська влада ініціювала збільшення відрахувань з потових зборів до казни портових міст.

- Сьогодні майже весь обсяг портових зборів надходить до державного бюджету. Але логічно було б частину цих коштів віддавати портовим містам. Вони мають бути цільовими і спрямовуватися, наприклад, на розвитку інфраструктури, медицини, - сказав Олександр Сєнкевич.

Одним із важливих напрямків роботи є впровадження заходів із енергозбереження та підвищення енергоефективності.  Миколаїв є одним із лідерів серед українських міст. Нещодавно наше місто стало переможцем у номінації "Енерго-громада року"   конкурсу «Energy Efficiency Fund’s Awards – 2020», що організовано Фондом енергоефективності.

- Ми також інвестуємо у будівництво молодіжного житла. З бюджету міста виділяються відповідні кошти, завдяки чому молоді сім’ї отримують безвідсотковий кредит. Наразі ми займаємо третю сходинку за обсягами фінансування. Попереду Миколаєва лише такі міста як Харків і Львів, - додав мер.

 Міська влада працює над залученням миколаївців до розподілу міських коштів. Для цього реалізується програма «Громадський бюджет». Кожного року збільшуються обсяги фінансування. Зростає й кількість учасників проєкту.

- Цього року виділено 18 млн.грн., а в бюджеті на наступний рік плануємо передбачити 21 млн.грн., - розповів Олександр Сєнкевич.

Наприкінці зустрічі мер зазначив: Миколаїв відкритий  для конструктивного, взаємовигідного співробітництва з відповідальними партнерами, точками дотику у таких відносинах можуть бути як проєкти, пов’язані з розвитком економіки, інфраструктури, так і проєкти, що зміцнюють культурні зв’язки.

IMAGE FOLDER (/files/2021/6_2021/290621)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: