Мапа порталу

Сьогодні увечері у Миколаєві відкриють павільйон "House of Europe": для містян виступить відома реп-виконавиця Alyona Alyona

Мобільний павільйон "House of Europe" вже встановлений на Соборній площі та готовий приймати відвідувачів. Об'єкт представляє собою тимчасову многофункціональну споруду, яку спроектувала команда молодих українських архітекторів. Його основна мета - ознайомити жителів Миколаєва та регіону з можливостями та програмами ЄС для культури, креативних індустрій, освіти, медицини, медіа та роботи з молоддю. 

Впродовж трьох тижнів у павільйоні проводитимуть  консультації про те, як отримати фінансування для свого проєкту або пройти безплатний курс завдяки програмам ЄС, лекції та воркшопи, кінопокази, виступи улюблених українських виконавців наживо, діджей-сети.

Нагадаємо, Миколаїв - перше місто в Україні, що приймає мобільний павільйон. Ініціативу реалізовано завдяки фінансовій підтримці Європейського союзу, та за участі  творчої платформи MY ART.

З нагоди відкриття павільйону до нашого міста сьогодні завітав керівник програми "House of Europe" Крістіан Дімер та творча команда організаторів. Спочатку гостей радо прийняв у себе міський голова Олександр Сєнкевич. Мер розповів про різноманітні культурні програми і заходи, які відбувались у Миколаєві та зазначив, що завжди готовий підтримувати корисні ініціативи.

Після візиту до міської ради гості виступили на пресконференції, де розповіли миколаївцям та представникам ЗМІ про можливості, які надає House of Europe.  

- Це символічний момент - "Дім Європи" - це набагато більше, ніж дім. Натомість, це багатогранна програма для об'єднання людей, обміну інформацією, каталізації навчання та співпраці.  Цей павільйон є справді "мобільним", бо він подорожує країною, гнучко пристосовується до навколишнього середовища, та має простір, відкритий для кожного, хто може увійти, піднятися на нього та взаємодіяти зі спорудою. "House of Europe" - це не будинок, а люди, які його населяють" - зазначає Крістіан Дімер.

Представник платформи MY ART Євген Гомонюк зазначив, що споруда  та простір павільйону завжди залишатиметься доступною, аби будь-хто міг провести час на сходах амфітеатру або поруч з ним. Вхід на всі події також вільний.

- Це для нас велика можливість і одночасно виклик - бути першим містом, яке зустрічає павільйон "House of Europe". Чому ми почали з Миколаєва? Зараз літо, ми географічно перебуваємо біля моря. Відповідно тут, на півдні, біля води особлива атмосфера. - Євген Гомонюк.

За словами організаторів, цього літа та восени, після закінчення програми у Миколаєві, павільйон відвідає ще два українських міста: Кам'янець-Подільський та Івано-Франківськ.

Як стало відомо під час пресконференції, на містян увечорі чекає приємний сюрприз. Під час офіційного відкриття мобільного павільйону виступить відома українська хіп-хоп та реп-виконавиця Alyona Alyona.

Старт програми відкриття запланований на 19:00, виступ виконавиці – на 20:00.

Запрошуємо на захід!

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/6_2021/25062021_4)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: