Мапа порталу

У Миколаєві відкрили денний центр соціально-психологічної підтримки постраждалих від домашнього та/або гендерно зумовленого насильства

Він функціонуватиме на базі міського центру соціальних служб і представляє собою дві облаштовані кімнати, де жінки можуть знайти прихисток, отримати психологічну, соціальну та правову допомогу від кваліфікованих спеціалістів,  низку соціально-побутових та інформаційних послуг. У штаті працюватимуть керівник, який координуватиме роботу центру, два психологи - окремо для роботи з дітьми та дорослими, а також фахівець із соціальної роботи.

Денний центр відкрили за підтримки Представництва Фонду Народонаселення ООН в Україні (UNFPA), з яким Миколаїв успішно співпрацює з 2018 року. Нагадаємо, наше місто стало одним з п'яти територіальних громад, що продовжили співробітництво з UNFPA в рамках реалізації ІІ етапу проєкту "Міста і громади, вільні від домашнього насильства".

На відкриття центру завітали голова UNFPA в Україні Хайме Надаль, заступник міського голови Анатолій Петров, депутатка міської ради Олена Кісельова, директорка Миколаївського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Віра Гончарук, яка розповіла, як працюватиме заклад:

- Денний центр складається з двох частин: кабінет індивідуальних консультацій та кабінет з організації груп взаємодопомоги постраждалим від домашнього та/або гендерно зумовленого насильства.  Його створили як відділення міського центру соціальних служб. Центр також надає такі послуги, як: екстрене (кризове) втручання, психосоціальна реабілітація та підтримка, проведення соціально-профілактичної роботи, спрямованої на запобігання повторним випадкам насильства щодо постраждалої особи та формування нульової толерантності до його проявів у суспільстві. 

Привітав присутніх голова Представництва Фонду народонаселення ООН в Україні Хайме Надаль. 

- Радий, що цей сервіс тепер допомагатиме постраждалим подолати негативні наслідки насилля. Відкриття центру є одним з кроків з побудови комплексної системи в місті. Ми будемо раді бачити прогрес в цьому напрямку. Наша головна мета - зробити усе, аби у Миколаєві не було проявів домашнього або гендерно зумовленого насильства, а жінки, сім'ї, чоловіки, діти реалізовувалися і жили повноцінним життям. - сказав Хайме Надаль.

Анатолій Петров від імені міського голови та усієї громади міста висловив вдячність Представництву Фонду Народонаселення ООН в Україні, яке надає всебічну підтримку на всіх етапах реалізації проєкту. 

Віцемер наголосив, що відкриття денного центру у нашому місті є вкрай актуальним та важливим, і є частиною комплексного підходу до вирішення такого складного питання, як насилля. 

- Миколаїв - одне з міст з найбільшою кількістю учасників бойових дій на сході України. На жаль, маємо сумну статистику щодо випадків насилля. За минулий рік до правохоронних органів звернулись майже 6 тисяч 909 осіб, з них - 115 дітей, серед яких є жертви сексуального насилля. - зазначив Анатолій Петров.

Віра Гончарук додала, що міська влада працює над удосконаленням системи, і попереду ще багато важливих завдань. Одне з них - відкриття притулку для постраждалих від домашнього насильства.

Він запрацює у вересні-жовтні цього року. У притулку жертви насилля зможуть перебувати цілодобово, до трьох місяців разом з дітьми, та отримувати необхідну допомогу спеціалістів. Адресу закладу тримають у секреті, аби не наражати жертв на небезпеку. 

Шановні миколаївці! Якщо вам необхідна кваліфікована допомога спеціалістів, звертайтеся до Миколаївського міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді за адресою: вул. Потьомкінська, 95-А.

  • Послуги на базі денного центру надаються безкоштовно.
  • Графік роботи: кожного дня з 8.30 до 17.00 (п’ятниця до 16.00)
  • Контактний телефон: 46-37-08

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/6_2021/10062021_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: