Мапа порталу

Уряд вніс зміни до переліку карантинних обмежень

До уваги громадян та суб’єктів господарювання!

Постановою Кабінету Міністрів від 2 червня 2021 р. № 583 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 “Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2”.

Окрім змін до підходів визначення “зеленого рівня” епідемічної небезпеки, відкореговано також й обмеження, які діють під час карантину, відповідно до п.3 Постанови.

Надаємо перелік основних відмінностей:

- оновлено редакцію підпунктів 6 та 7 пункту 3. Якщо раніше заборонялося проведення масових (культурних, спортивних, розважальних, соціальних, релігійних, рекламних, наукових, освітніх, професійних тематичних та інших) заходів (у тому числі в розважальних закладах (нічних клубах) і закладах громадського харчування) за участю більше однієї особи на 4 кв. метри площі будівлі або території (якщо захід проводиться на відкритому повітрі) або наповненістю залів понад 50%,то тепер рівень наповненості кожного окремого залу не повинна перевищувати дві третини місць (розміщення здійснюється з дотриманням заповнення двох рядів відвідувачами і одним порожнім рядом).

Зазначені обмеження не застосовуються за умови наявності в усіх учасників та організаторів заходу негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, яке проведене не більше як за 72 години до здійснення заходу, або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації.

Зміни відбулися й у правилах приймання відвідувачів у кінотеатрах, інших закладах культури та приймання відвідувачів іншими суб’єктами діяльності у сфері культури. Заборонено наповнювати кінозали або зали понад дві третини місць (розміщення здійснюється з дотриманням заповнення двох рядів відвідувачами і одним порожнім рядом) або понад 50 відсотків місць (розміщення здійснюється з дотриманням шахового порядку, зокрема для груп із двох осіб) у кожному окремому кінозалі або залі.

- з Постанови виключено пункти 9 і 10. Тобто зараз можуть проводити діяльність дискотеки, дозволена робота розважальних закладів (нічних клубів), діяльність закладів громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо) з організацією дозвілля, у тому числі проведення святкових заходів, банкетів, майстер-класів, публічних подій тощо. Дозволено роботу після 24-ї та до 7-ї години суб’єктів господарювання з надання послуг громадського харчування (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо).

- заборонено розміщення відвідувачів у закладах громадського харчування на відстані меншій, ніж 1,5 метри за сусідніми столиками. До змін ця відстань дорівнювала двом метрам.

- виключено підпункт 13, а це означає, що дозволено діяльність закладів, що надають послуги з розміщення.

Решта обмежень, визначених для “жовтої” та “помаранчевої” зон продовжують діяти. Їхнє безумовне дотримання є запорукою якнайшвидшого виходу з карантину та подолання  гострої респіраторної хвороби COVID-19  на території України!

 

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: