Мапа порталу

У Миколаєві показали, як зберігаються та сортуються овочі, що постачаються до шкіл та дитсадків

Сьогодні, 28 травня, директор КВП з організації харчування в навчальних закладах Віктор Васильєв разом з представниками ЗМІ відвідав фермерське господарство «Владам», що є постачальником продуктів харчування для міських шкіл та дитячих садків.

Віктор Васильєв розповів, що наразі лук, капуста, морква, буряк закуповується  у «Владама». Уся овочева продукція зберігається у обладнаному приміщенні.   Він разом з керівництвом підприємства запропонував представникам ЗМІ оглянути сховища, аби побачити продукцію, яка щодня відправляється до замовника.

За словами власника фермерського господарства Адама Мельника, вони займаються зберіганням та постачанням овочевої продукції своїм клієнтам, серед яких, до речі магазини та супермаркети. Ба більше, «Владам» безпосередньо вирощує та переробляє овочі. Таким чином, підприємство  має замкнений цикл виробництва та здатне контролювати якість на кожному етапі.

 Як зазначив директор господарства Сергій Синюк, на території овочевої бази  створені умови для тривалого зберігання продуктів. Зокрема, вони знаходяться у приміщенні з температурою повітря +1 градус за Цельсієм. Сергій Синюк розповів про те, що відбувається з овочами на шляху від камер зберігання до клієнта.

- Продукти вивозяться зі сховища. Вони засипаються в бункер лінії переробки. Далі за процесом стоїть інспекційна лінія, де відсівається земля, нестандартна продукція. Потім йде лінія, де калібрують за розміром, якістю. А вже далі стоїть додаткова інспекційна лінія та дільниця фасування. Після фасування наші співробітники можуть вибірково перевірити якість упакованої продукції, - розповів директор фермерського господарства.

«Владам» не єдиний постачальник овочей для шкіл та дитсадків. За словами Віктора Васильєва, картоплю закуповують у одеського підприємства.

Що стосується інформації, оприлюдненої в мережі Інтернет щодо невідповідної якості деякої овочевої продукції в школах, то Віктор Васильєв не виключає впливу людського фактору.

- Я видав розпорядження щодо перевірки наших 130 об’єктів. Вже 70 % об’єктів перевірено, - повідомив керівник КВП. – Протягом  тижня завозиться до 2-3 т продуктів. Під час перевірки було виявлено 5 кг буряка, які потрібно було замінити. Ми це зробили. Є питання до завідуючих виробництвом деяких об’єктів через недотримання правил зберігання продукції. Ми намагаємося продукцію швидко перероблювати. Через карантин кількість дітей, які відвідують школи і дитсадки, зменшилась, тому на складах залишається продукція.  Однак не на всіх об’єктах є холодильні камери. 

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2021/5_2021/280521)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: