Мапа порталу

У Миколаєві обговорили готовність місць відпочинку та пляжів до купального сезону

Сьогодні, 27 травня, під головуванням віцемер Сергія Коренєва відбулось  чергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якого обговорили готовність місць відпочинку та пляжів до купального сезону.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради Олександр Герасіменя повідомив, що в Миколаєві є декілька офіційних місць, де дозволено літній відпочинок на воді.

- Визначено 3 пляжі. В Центральному районі це «Стрілка», що по пр. Героїв України, 2/2, та «Прибій», що по вул. Веселинівській 1/1. У Корабельному районі між вул. Новобудівною та вул. Ольшанців – «Чайка». У Заводському районі – берегова зона мкр. Намив по вул. Лазурній. Крім того, в 7 спортивних школах, де навчають веслуванню, здійснюються заходи щодо підготовки місць відпочинку на водних об’єктах, - зазначив Олександр Герасіменя. -  На береговій зоні мкр. Намив на базі низки приватних підприємств передбачено створення 5 рятувальних постів. У Центральному районі угоду на водолазне обстеження та аварійне-рятувальне обслуговування укладено з державним воєнізованим гірничорятувальним загоном. Тому на пляжах «Стрілка» та «Прибій» будуть чергувати професійні рятувальники. В Корабельному районі рятувальний пост знаходиться на території спортивної школи «Олімп». Водолазне обстеження там також проведено. Наразі залишається проблемною берегова зона в мкр. Намив.

Розглянувши питання, комісія ухвалила рішення, що передбачають вжиття  низки заходів. Зокрема, керівники місць масового відпочинку на водних об’єктах зобов’язані забезпечити контроль за виконання правил охорони життя людей на водних об’єктах України. Суб’єкти підприємницької діяльності, об’єкти яких розташовані на узбережжі мкр. Намив, мають забезпечити підготовку особового складу рятувального посту та провести обстеження, очищення дна акваторії на закріпленій ділянці. Департаменту ЖКГ міської ради доручено встановити біотуалети на пляжах «Прибій» та «Стрілка». Адміністрацію Інгульського району  зобов’язали оновити або встановити попереджувальні таблички про заборону купання в районі Нафтобази. Фахівці адміністрацій Корабельного, Інгульського, Заводського районів разом з рятувальниками та представниками ГУ Держспоживслужби в Миколаївській області проведуть додаткове комісійне обстеження пляжів та зон відпочинку на водних об’єктах. Управлінню патрульної поліції у Миколаївській області рекомендовано наблизити маршрути патрулювання до місць масового відпочинку на воді. 

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/5_2021/270521_3)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: