Мапа порталу

З молоддю на одній хвилі! Миколаїв у топ-10 конкурсу «Молодіжна столиця України»

14 травня в прямому ефірі відбувся фінал національного конкурсу "Молодіжна столиця України". Ініціатором конкурсу виступило Міністерство молоді та спорту України. До реалізації долучилося ГО "Український інститут міжнародної політики" та ГС "Національна молодіжна рада України". Нагадаємо, що у березні 2021 року визначено 10 міст-фіналістів, серед яких і Миколаїв.

Досягнення Миколаєва в царині молодіжної політики презентували заступник міського голови Анатолій Петров, виконавчий директор ГО "Правозахисне об'єднання "Ти ж юрист" Юлія Шиян, підприємець Шаміль Малачієв.

За словами Анатолія Петрова, пандемія коронавірусу змусила місто адаптуватися до нових умов, форм та методів роботи, особливо, у сфері молодіжної політики.

 - Нам вдалося зробити досить багато, щоби відповідати високим вимогам статусу "Молодіжної столиці України". На 2022 рік заплановано чимало освітньо-просвітницьких та культурологічних заходів. З міського бюджету плануємо спрямувати на їх реалізацію 15 млн грн. Хочу додати, що місто також активно підтримує молодіжне будівництво. Так, у 2020 році з міської скарбниці на програму доступного житла для молоді спрямовано 24 млн грн. Маючи статус "Молодіжної столиці України", ми докладемо максимум зусиль для реалізації поставлених завдань, - зазначив віцемер.

Шаміль Малачієв підтвердив, що міська влада завжди в комунікації з молоддю та бізнесом. Підприємці бізнес-спільноти "Board" та платформи "МрійДій" охоче долучаються до соціально важливих ініціатив.

- Одним з крутих прикладів є школа соціально відповідального бізнесу для молоді. Її мета - навчити протидіяти наслідкам пандемії. У рамках школи проведено конкурси на мікрогранти для реалізації 10 проєктів на загальну сумум 1 млн грн, - розповів він. 

Як зазначила Юлія Шиян, миколаївська молодь надзвичайно активна. До складу Ради з питань молодіжної політики входять 49 інститутів громадянського суспільства, і саме вони є фундаментом молодіжних рухів у Миколаєві. 

Після презентації миколаївці відповіли на запитання експертів. Так, представник "Асоціації міст України" Назар Миколюк поцікавився, яке останнє рішення прийняла міська рада чи виконком на користь молоді, чим Миколаїв може гордитися.

Анатолій Петров розповів, що згідно з програмою розвитку молодіжної політики були прийняті важливі рішення щодо створення молодіжних центрів у всіх чотирьох районах Миколаєва. 

- Два з цих центрів вже відкрилися. Виконана колосальна робота, при чому залучався ресурс як бізнесу, так і міського бюджету. Тут молодь може розвивати свої творчі здібності та вдосконалюватись, - зазначив він.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/5_2021/14052021_3)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: