Мапа порталу

Військовий оркестр для ветерана: у Миколаєві привітали з Днем перемоги визволителя міста Дмитра Іванця

Дмитру Пилиповичу Іванцю 97 років. Він єдиний із тих, хто нині живе в місті, брав участь у боях за визволення Миколаєва.

Війну Дмитро Пилипович зустрів у Миколаєві. Після призову в діючу армію, у складі 61 стрілецької дивізії визволяв наше місто. Потім були бої за визволення Білорусі, Польщі, країн Прибалтики, битва за Берлін. Був поранений. Перемогу зустрів у Чехії.

Після закінчення війни Дмитро Пилипович працював на Чорноморському суднобудівному заводі, його робота була пов'язана з підводними човнами. За мужність і героїзм нагороджений орденами «Вітчизняної війни» 1 ступеня, «За мужність» та багатьма медалями.

Напередодні Дня перемоги над нацизмом Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич відвідав ветерана вдома та подякував за звитяжний життєвий шлях.

  • Незважаючи на поважний вік, Дмитро Пилипович і зараз дивує силою духу та активністю. На його прикладі треба вчитись, як гідно прожити своє життя, — каже мер Миколаєва.

Учасник бойових дій Другої світової війни тримається бадьоро, незважаючи на нещодавню хворобу. Дмитро Іванець подолав небезпечну недугу COVID-19.

Сьогодні ветеран, переможець із готовністю ділиться спогадами про фронтовий шлях, пригадує, які випробування довелося витримати.

На знак вшанування подвигу визволителя біля будинку Дмитра Іванця зіграв військовий оркестр Національної гвардії України.

Від усієї громади Миколаєва вітаємо наших героїв, які для всіх прийдешніх поколінь слугують взірцем відваги й патріотизму, відданості рідній землі й людям.

Дякуємо за мир. За майбутнє. За наші життя.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови 

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/5_2021/08052021)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: