Мапа порталу

Новий рівень медичної допомоги для пацієнтів з хворобами серця: у Миколаєві встановили надсучасний ангіограф

У міській лікарні № 1 міста Миколаєва відкрили відділення інтервенційних втручань, де рятуватимуть життя пацієнтів із гострим інфарктом та судинними патологіями.

Повний комплекс обстеження та операційні втручання виконуватимуть за допомогою надсучасного обладнання — інтервенційної ангіографічної системи (виробник Canon medical Systems Corporation, Японія).

Високотехнологічний пристрій придбали спільним коштом міського бюджету (17 млн 860 тис. грн) та субвенції з державної скарбниці (5 млн 769 тис. грн).

Крім того, місто спрямувало ще 7 млн 100 тис. грн на капітальний ремонт приміщень відділення, оскільки створення відповідних умов роботи спеціалізованої техніки — вимога для вводу в експлуатацію.

  • Кількість серцево-судинних захворювань невпинно збільшується, тому було прийнято рішення придбати для міста таке цінне обладнання. Це новий рівень надання медичної допомоги. Якісна, а головне — своєчасна діагностика, що дозволяє ефективно допомогти, не втративши жодної хвилини. А отже, врятувати життя, — зазначив міський голова Олександр Сєнкевич.

Як повідомила начальниця управління охорони здоров’я Ірина Шамрай, у Миколаєві щороку близько 500 осіб потрапляють до лікарень із крайнім ступенем розвитку хвороби — інфарктом міокарду. Вона зауважила, що з початком пандемії коронавірусу фахівці реєструють зростання кількості випадків пошкодження серцево-судинної системи у хворих на COVID-19.

  • Дотепер, якщо треба було терміново проводити коронарографію та шунтування, людей направляли до обласної клінічної лікарні, де подібний пристрій працює з 2004 року. Продовжували лікування в кардіоцентрі міської лікарні № 1. Нині такі хворі отримуватимуть всю необхідну допомогу на місці. Після травневих свят відділення вже прийматиме перших пацієнтів, — розповіла вона.

Міська лікарня № 1 уклала договір із Національною службою здоров’я України на пакет послуг із надання допомоги хворим з інфарктом міокарду. Це було б неможливо без ангіографу, оскільки це обладнання вважається «золотим» стандартом лікування гострого коронарного синдрому. Для пацієнтів, які надходитимуть до відділення, допомога буде безкоштовною. Крім того, у випадку підозри на закупорку судин за направленням сімейного лікаря можна виконати планову діагностику, теж безоплатно.

Завідувач відділення — Сергій Герасимчук, інтервенційний кардіолог-хірург з 10-річним стажем роботи. Співробітник Інституту кардіології ім. академіка М. Д. Стражеска (місто Київ).

Сергій Георгійович продемонстрував можливості обладнання та зазначив, що, фактично, це маленька лабораторія — дуже високотехнологічна й “розумна». Максимально комфортна для пацієнта й інформативна для лікаря. Більш того, дозволяє скоротити перебіг лікування. Процедура проводиться через невеликий прокол в артерії. Якщо втручання не ускладнене, пацієнта відпустять під нагляд того ж дня.

Четверо молодих миколаївських лікарі теж опанували новітню техніку в Київській медичній академії післядипломної освіти ім Щупіка. Команда фахівців готова до роботи в режимі 24/7.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/4_2021/29042021)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: