Мапа порталу

Увага розпорядники та одержувачі бюджетних коштів

Управління Державної казначейської служби України у м. Миколаєві Миколаївської області (далі – Управління) звертає увагу розпорядників та одержувачів бюджетних коштів на необхідність дотримання бюджетного законодавства, зокрема в частині своєчасності, достовірності та повноти подання бюджетної та фінансової звітності.

Відповідно до статей 58, 80 Бюджетного кодексу України, пункту 18 Порядку складання бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, звітності фондами загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09.02.2012 № 44, пункту 5 Порядку заповнення форм фінансової звітності в державному секторі, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 28.02.2017 № 307, бюджетна і фінансова звітність має бути подана у встановлені Управлінням терміни.

Відповідно до пункту 34 статті 116 Бюджетного кодексу України порушення встановлених порядку або термінів подання фінансової і бюджетної звітності бюджетних установ, а також подання такої звітності у неповному обсязі визнається порушенням бюджетного законодавства, за яке відповідно до статті 117 Бюджетного кодексу України застосовуватимуться заходи впливу у вигляді попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства та зупинення операцій з бюджетними коштами на підставі протоколу про порушення бюджетного законодавства.

Додатково зазначаємо, що проектом Закону України «Про внесення зміни до статті 164-12 Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо розширення переліку порушень бюджетного законодавства» (реєстр. № 4458 від 03.12.2020), розробником якого є Державна казначейська служба України, пропонується законодавчо врегулювати питання щодо застосування адміністративної відповідальності за порушення встановлених термінів та порядку подання фінансової і бюджетної звітності бюджетних установ, подання такої звітності у неповному обсязі.


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: