Мапа порталу

Звернення до керівників підприємств, установ, організацій з нагоди відзначення Дня охорони праці

Всесвітній день охорони праці, який щорічно відзначається 28 квітня, в цьому році буде проходити під девізом Всесвітнього дня безпеки та здоров’я на роботі - 2021: передбачати, готуватися та реагувати на кризу - ІНВЕСТИЦІЇ У СТІЙКІ СИСТЕМИ БЕЗПЕКИ ТА ЗДОРОВ’Я НА РОБОТІ.

З минулого року і до цього часу COVID-19 впливає негативно на життя цілої планети і, як наслідок цього, в економічному розвитку та в отриманні прибутків страждають не тільки роботодавці але і наймані працівники. Така ситуація призвела до зменшення виділення коштів на розвиток самої системи охорони праці по її основних напрямках, направлених в першу чергу на збереження здоров’я та життя працівників (застрахованих осіб).

У зв’язку з цим Миколаївське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області (далі - Відділення) ще раз нагадує вам, шановні керівники підприємств, установ, організацій, фізичні особи – підприємці, що День охорони праці 2021 обумовлений тими проблемами і викликами, які пов’язані з COVID-19.

Разом з кризою прийшло усвідомлення важливості зміцнення систем безпеки та здоров’я на роботі (далі - БЗР) спільно зі службами безпеки та охорони здоров'я як на національному рівні, так і на рівні підприємств.

Саме тому Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі буде присвячений стратегіям зміцнення національних систем БЗР та спрямованим на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці.

У 2021 році Всесвітній день безпеки та здоров’я на роботі присвячений залученню потенціалу елементів системи БЗР, визначених у Конвенції 2006 року про основи, що сприяють безпеці та здоров’ю на роботі (№187).

Міжнародна організація праці прагне показати важливість створення стійких систем БЗР та інвестування коштів у них. У зв’язку з цим Відділення наполегливо рекомендує вам звернути  увагу на запобігання виробничим ризикам.

Також звертаємось до вас з великим проханням повідомити Відділення про заходи, які будуть проведені на вашому підприємстві (установі, організації) з нагоди Дня охорони праці, на електронну адресу Миколаївського міського відділення [email protected] до 05.05.2021 року.

Для забезпечення безпеки та здоров’я працівників підприємств під час участі у проведенні семінарів з питань стійкої системи безпеки та здоров’я на роботі в умовах поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, з метою обмеженням масового скупчення працюючих пропонуємо проводити (семінари, наради, засідання за круглим столом) в онлайн режимі на платформі ZOOM та з залученням працівників Відділення.

Ще просимо вас надати, за можливості, плакати, буклети, малюнки, підготовлені працівниками підприємств (установ, організацій), учнями  навчальних закладів до Всесвітнього дня охорони праці, для подальшого розміщення їх на стендах Миколаївського міського відділення та офіційних сайтах.

Для популяризації роботи системи управління охороною праці (СУОП) на підприємствах в умовах поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, Відділення пропонує вам надавати інформацію про свій позитивний досвід роботи служби охорони праці підприємства для  поширення її в засобах масової інформації та висвітлення на сайтах Фонду соціального страхування. 

Ю.М. Ганношин
в.о. начальника Миколаївського міського відділення
управління виконавчої дирекції Фонду
соціального страхування України в Миколаївській області


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: