Мапа порталу

Миколаїв ділився досвідом з енергоефективності із херсонцями

На запрошення херсонських колег радник міського голови з питань енергоефективності Володимир Алєксєєв та директор комунальної установи Миколаївської міської ради «Центр енергоефективності м.Миколаєва» Василь Хоростківський взяли участь у конференції на тему: «Підвищення енергетичної ефективності житлових будівель - шлях до енергетичної безпеки України», яка відбулася у херсонському ККЗ «Ювілейний» в рамках 22-ої галузевої будівельної виставки «Будіндустрія 2021. Енергозбереження».

Як зазначив Володимир Алєксєєв, місто Миколаїв має гарні напрацювання у сфері енергоефективності і з радістю поділиться ними з херсонцями.

- Миколаїв має гарні напрацювання у сфері енергоефективності. У нас створено профільний департамент, який займається цими питаннями, є окрема посада – заступник міського голови з питань енергоефективності. У Миколаєві активно функціонує комунальний Центр енергоефективності, який надає консультації для ОСББ та приватних осіб по програмах енергоефективності. Ми є лідерами за підсумками минулих років по компенсаціям «теплих» кредитів, зараз ввійшли в ТОП-5 по заявкам на участь у програмі «Енергодім» від Фонду енергоефективності, з радістю поділимося досвідом з сусідами, - зазначив радник міського голови.


Директор КУ «Центр енергоефективності міста Миколаєва» Василь Хоростківський зазначив, що своєрідним «містком» між жителями Миколаєва та міською владою стала комунальна установа, яка усіляко сприяє ініціативам мешканців у сфері енергозбереження.

- Міська влада усіляко підтримує ініціативи мешканців Миколаєва. Ми маємо у місті механізми впровадження енергоефективних заходів – програму «Теплий Миколаїв», якою передбачена компенсація з міського бюджету на енергомодернізаційні заходи не лише в ОСББ, а й для приватних осіб. Окрім того, зараз, в скрутний час, ми плануємо співфінансування програми «Енергодім», - зазначив Василь Хоростківський.

Він розповів, що, завдяки роботі комунальної установи з популяризації енергозбереження, жителі міста все активніше долучаються до енергоефективних заходів.

- Якщо у 2017 році ми мали всього 12 ОСББ, які скористалися програмою «Теплих» кредитів, то в 2018 році ця цифра сягнула 65. А за підсумками 2020 року  72 ОСББ здійснили у своїх будинках заходи з енергомодернізації і отримали на них більше 14 мільйонів компенсації від міської ради, - підкреслив директор «Центру енергоефективності».

Василь Хоростківський наголосив на тому, що лише синергія співпраці міської влади, ОСББ та всіх зацікавлених в енергоефективності мешканців Херсону дасть найкращий результат, як це відбувається у Миколаєві.

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/4_2021/09042021)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: