Мапа порталу

Місто розробляє програму підтримки підприємців, які постраждали від посилених карантинних обмежень

Сьогодні, 8 квітня, відбулась зустріч мера Олександра Сєнкевича з керівниками міських ринків.

Під час зустрічі підприємці зазначили, що через локдаун їх бізнес переживає не найкращі часи. В більшій мірі це стосується тих бізнесменів, які займаються продажем непродовольчих  товарів, оскільки саме їх діяльність підпала під тимчасову заборону. Через це вони звернулись до міської влади з проханням відмінити або знизити ставку податку на землю, що сплачують ринки.

Міський голова повідомив, що в Миколаєві додаткові обмеження – вимушений крок. Вони були запроваджені через погіршення епідемічної ситуації та на виконання рішень державної та обласної комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Наразі місто - у «червоній» зоні, а лікарні, де лікують хворих на коронавірус, насилу витримують навантаження. Ситуація складна. Щоб її виправити, і були введені додаткові обмеження.

Як поінформувала директорка департаменту фінансів Віра Святелик, законодавство не надає органам місцевого самоврядування можливості впливати на розмір податку на землю. Однак відповідь на питання щодо допомоги підприємцям було запропоновано.

Мер Олександр Сєнкевич підкреслив:  миколаївські підприємці, які постраждали від введення посилених карантинних обмежень, зможуть отримати допомогу від міста. Її надаватимуть у рамках цільової програми в якості відшкодування сплачених податків.

- Пільги на податки ми надавати не можемо. Проте у нас є можливість надавати цільову фінансову допомогу. Ідея полягає у наступному. Підприємці мають надати нам інформацію щодо площі непродовольчої групи товарів на ринку та обсягу податку на землю. Виходячи з цього, вони зможуть розраховувати на певну допомогу, - сказав Олександр Сєнкевич.

Наприклад, на ринку «А» 40% площі відведено під продовольчі товари, 60%  – під непродовольчі товари. А податок на землю складає 1000 грн. У цьому випадку бізнес може розраховувати від міста на компенсацію розміром 600 грн., що становить 60% від обсягу податку на землю.

Наразі така програма розробляється фахівцями мерії. Згідно з процедурою її мають затвердити депутати міської ради. Дане питання планують винести на найближчу сесію міської ради.

Таким чином, працівники ринків, що постраждали від карантинних обмежень, зможуть отримати від міста цільову допомогу.

  

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/4_2021/08042021)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: