Мапа порталу

Як житиме Миколаїв в умовах посиленого карантину

На виконання рекомендацій регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації (протокол №13), міська комісія з питань ТЕБ та НС затвердила перелік додаткових карантинних обмежень на території Миколаєва (протокол №7 від 2 квітня 2021 року). 

У зв’язку з підвищенням кількості випадків захворювання на коронавірус та зростанням рівня госпіталізацій, у період із 3 квітня 2021 року до стабілізації епідемічної ситуації на території міста Миколаєва:

  • заборонено здійснення регулярних та нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним транспортом, зокрема перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах у режимі руху “маршрутне таксі” та “звичайний рух”, в електричному (трамвай, тролейбус) транспорті, в міському сполученні, КРІМ перевезень пасажирів у період з 06:00 до 09:00 та з 16:30 до 19:00;

  • заборонено здійснення перевезень пасажирів без відповідних перепусток електронної системи створення і перевірки перепусток на основі QR-кодів на 2021 рік та посвідчення особи; керівникам суб’єктів господарювання критичної інфраструктури доручено забезпечити перевезення своїх працівників у режимі спеціальних перевезень;

  • заборонено діяльність ярмарків продовольчих та непродовольчих груп товарів;

  • заборонено торгівлю із автотранспортних засобів та причепів усіма видами товарів;

  • призупинено діяльність непродовольчих ринків, діяльність суб’єктів господарювання, які реалізують непродовольчу групу товарів на продовольчих та змішаних ринках;

  • призупинено діяльність магазинів непродовольчої групи товарів та будівельних матеріалів, за винятком роботи на виніс або адресної доставки;

  • заборонено діяльність літніх (вуличних) майданчиків суб’єктами господарювання, які провадять діяльність у сфері громадського харчування (барів, ресторанів, кафе тощо).

Освітній процес у школах міста та закладах позашкільної, професійної, фахової передвищої та вищої освіти всіх типів та форм власності буде організовано з використанням технологій дистанційного навчання (з 5 квітня 2021 року).

Обмежено освітній процес у дитячих садках. Дозволено відвідувати дитсадки дітям, батьки яких працюють під час карантинних обмежень на підприємствах критичної інфраструктури (з 5 квітня 2021 року). 

Призупинено проведення комплексного оцінювання дітей та прийом відвідувачів інклюзивно-ресурсними центрами (з 5 квітня 2021 року).

Призупинено надання соціальних послуг у соціально-реабілітаційних центрах (з 5 квітня 2021 року).

Департаменту економічного розвитку та адміністраціям районів міської ради з залученням ГУ НП в Миколаївській області, ММУ Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, управління з питань цивільного захисту Миколаївської ОДА доручено посилити роботу рейдових груп та уповноважених посадових осіб щодо перевірки суб'єктів господарювання з дотримання  правил карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм.

ГУ НП в Миколаївській області, управлінню патрульної поліції в Миколаївській області та ММУ Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області рекомендовано посилити контроль за дотриманням суб’єктами господарювання та населенням додаткових карантинних обмежень,  встановлених для «червоного» рівня епідемічної небезпеки. 

Як поінформував начальник управління патрульної поліції в Миколаївській області Віталій Даніла, уже відзавтра для контролю дотримання карантинних заходів під час пасажирських перевезень будуть залучені додаткові сили як патрульної поліції, так і груп оперативного реагування. Перевірятимуть наявність перепусток та засобів індивідуального захисту. Порушників притягуватимуть до адміністративної відповідальності. Крім того, піші патрулі поліції посилено контролюватимуть дотримання санітарно-епідемічних вимог у місцях масового скупчення людей.

За дорученням комісії управління охорони здоров’я міської ради розгляне можливість введення додаткових 60 ліжок для лікування пацієнтів з COVID-19 в закладах охорони здоров’я м. Миколаєва. Заступник начальника управління Віктор Фаюк розповів, що планується розгорнути 10 додаткових ліжок у міській лікарні №3, 20 ліжок у міській лікарні №5, 30 ліжок у дитячій міській лікарні. Крім того, на розгляд постійної комісії Миколаївської міської ради з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку, підприємництва, наповнення бюджету та використання бюджетних коштів буде надано інформацію щодо потреби у додаткових коштах для закупівлі апаратів ШВЛ, кисневих концентраторів та пересувних УЗД.

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/4_2021/020421)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: