Мапа порталу

Вічна слава Героям: у Миколаєві вшанували пам'ять визволителів міста від нацистських окупантів

28 березня 1944 року, після майже трьох років окупації, Миколаїв було звільнено від нацистських загарбників. Тисячі воїнів віддали свої життя за свободу української землі. 

Героїзм та самопожертва наших визволителів навіки залишаться в історії міста та пам’яті нинішніх і майбутніх поколінь миколаївців.

І хоча цьогоріч через пандемію не буде масових меморіальних заходів, ніщо не може завадити кожному з нас гідно вшанувати подвиг Героїв. Із вдячністю згадаймо мужніх воїнів, які віддали свою молодість, здоров’я, життя заради нашої свободи. Схилімо голову перед подвигом і пам’яттю кожного, хто наближав день перемоги. Герої живі, доки жива пам’ять. 

Сьогодні зранку представники обласної та міської влади відвідали знакове місце для всіх жителів Миколаївщини - Меморіальний комплекс на честь 68-ми десантників-ольшанців. Вшанували полеглих хвилиною мовчання та покладанням квітів. 

- Наша вдячність мужнім визволителям не має меж, - говорить міський голова Олександр Сєнкевич. - Шануймо подвиг і пам’ять кожного, хто наближав перемогу над нацизмом та звільнення нашого міста. 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/3_2021/28032021)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: