Мапа порталу

Проєкт щодо розвитку системи водопостачання та водовідведення Миколаєва буде продовжено. Виконком міської ради затвердив висновок доцільності залучення субкредиту

Сьогодні, 24 березня, під час засідання виконкому міської ради було розглянуто питання щодо затвердження  висновку доцільності залучення субкредиту МКП «Миколаївводоканал» для реалізації проєкту «Розвиток системи водопостачання та водовідведення в м. Миколаїв».

Доповідаючи з цього питання, керівник «Миколаївводоканалу» Борис Дуденко нагадав, що в рамках співпраці з Європейським інвестиційним банком місто втілює у життя проєкт «Розвиток системи водопостачання та водовідведення в м. Миколаїв». Його загальна  оціночна вартість складає 15 млн. 540 тис. євро. Сума, на яку надаються гарантії, становить понад 13 млн. 397 тис. євро. Для його реалізації щороку необхідно надавати місцеві гарантії та затверджувати висновок щодо доцільності позабюджетного  фінансування.

- Наразі сплата відсотків за користуванням субкредиту здійснюється у строки, встановлені субкредитною угодою, - сказав Борис Дуденко. – Цього року нам вдалось зменшити відсотки, що  сплачуються Міністерству фінансів України за користування субкредитом. У підсумку ставку зменшено з 2% до 0,01 % річних. Відсотки, що сплачуються Європейському інвестиційному банку за користування субкредитом становлять 0,4-0,6 % річних, що є значно нижчим, ніж ставка нашого Мінфіну.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич додав:

- Ми 5 років домагалися зниження ставки Міністерства фінансів. Нарешті Міністерство фінансів дослухалось до нас і зрозуміло, що гарантія держави не може бути дорожчою за сам  кредит.

У підсумку виконком міської ради затвердив висновок щодо доцільності залучення зазначеного субкредиту.

 

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2021/3_2021/240321)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: