Мапа порталу

Завдяки проведенню своєчасної тромболітичної терапії у міській лікарні №1 врятували чоловіка, в якого стався інсульт

15.02.21 на базі ангіоневрологічного відділення був проведений тромболізис. На момент прибуття у відділення, пацієнт Б, 74 роки, був у вкрай важкому стані, за шкалою NIHSS, що визначає тяжкість мозкового інсульту, мав 22 бали, що відповідає важкому інсульту.

Так, як хворий був доставлений у другій половині терапевтичного вікна разом з родичами, медперсонал оперативно готувався до проведення процедури, поки родичі розмірковували над ризиками. В цей час у хворого був виявлений підвищений артеріальний тиск, що виходив за межі того, що допускається при проведенні тромболізису. Через це і після отримання інформованої згоди, проведення процедури було затримано на час нормалізації гемодинаміки.

Незважаючи на складнощі, що супроводжували початок тромболізису, він був успішним, стан хворого значно покращився і зменшився неврологічний дефіцит. На повторному КТ головного мозку було виявлене вогнище ішемії значущих розмірів, що відповідає грубому парезу кінцівок та навіть можливому летальному результату, але завдяки проведенню своєчасної тромболітичної терапії, хворий виписався 26.02.2021 з мінімальним неврологічним дефіцитом: за шкалою NIHSS – 2б, за шкалою інвалідизації mRs – 3б, що відповідає можливості, нехай і обмеженого, самообслуговування.

інформація  КНП ММР "Міська лікарня 1"


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: