Мапа порталу

У Миколаєві вшанували пам'ять військовослужбовців, які загинули за Україну з початку 2021 року

1 березня у Миколаєві вшанували пам'ять українських військовослужбовців, які загинули за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність держави з початку 2021 року. 

Упродовж січня-лютого Україна втратила чотирнадцятьох мужніх захисників, серед них і жителі Миколаївщини. Аби віддати належну шану бійцям, біля меморіального комплексу "Струни пам'яті" зібралися військовослужбовці, ветерани Збройних Сил, волонтери, громадські активісти, представники міської влади - заступники міського голови Дмитро Лазарєв та Анатолій Петров, начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини Юрій Любаров. 

Захід організували ветерани АТО разом з воїнами Миколаївського гарнізону. 

- Минулого року не було й місяця без загиблих, та через карантин ми не мали змоги зібратись, - говорить Ілля Шполянський, голова ГО "Асоціація учасників та інвалідів АТО". - Дуже б хотілося, щоб цьогоріч такого сумного приводу у нас і не було. На жаль, за січень-лютий 2021 року загинули 14 військовослужбовців, серед яких і наші земляки. Це свідома агресія з боку російських загарбників, оскільки майже половина - жертви снайперських пострілів. 

Учасники скорботного мітингу згадали на ім'я кожного з загиблих, а потім разом заспівали Державний гімн України. 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/3_2021/01032021_1)

 

 

   


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: