Мапа порталу

У Миколаєві буде побудована нова сучасна транспортна розв'язка, - мер Миколаєва

У 2021 році в Корабельному районі міста Миколаєва почнеться реалізація проєкту будівництва дворівневої транспортної розв'язки з чотирисмуговим автомобільним тунельним шляхопроводом. Розв'язка буде побудована на перетині Богоявленського проспекту і залізничних шляхів «Укрзалізниці».

Про це заявив Олександр Сєнкевич, мер Миколаєва, після робочої зустрічі з представниками бізнесу.

Проєкт буде реалізуватися за фінансової підтримки компанії з Катару QTerminals і Миколаївського порту «Ніка-Тера». Замовником проєкту нової розв'язки виступає департамент житлово-комунального господарства Миколаївської міської ради.

«Будівництво нової розв'язки дозволить частково вирішити транспортні проблеми міста. Сьогодні цей переїзд – справжній «транспортний тромб». Він проєктувався ще при Союзі, без урахування сьогоднішніх навантажень. Через те, що проблема цього транспортного вузла не вирішена, виникають величезні пробки. Це перешкоджає нормальному життю миколаївців. Дуже важливо грамотно, крок за кроком, вирішувати логістичні проблеми міста. Я щиро вдячний бізнесу за підтримку в реалізації цього проєкту», – зазначив мер Миколаєва.

За словами Олександра Сєнкевича, на першому етапі реалізації проєкту всі витрати, пов'язані з розробкою передпроєктної документації, взяв на себе порт «Ніка-Тера», який входить в Group DF.

Як зазначив Алім Агакішиєв, СЕО порту «Ніка-Тера» – для розробки проєктної документації необхідно отримати техумови від «Укрзалізниці» і зробити спеціальні інженерно-геодезичні вишукування. Проєктування також передбачає дослідження підземних і надземних інженерних мереж і можливість їх перенесення.

«Наша мета допомогти максимально розвантажити та оптимізувати транспортні потоки в Миколаєві. Ми віримо в те, що реалізація цього проєкту буде прикладом ефективної взаємодії влади міста і бізнесу. Встановлено чіткі дедлайни за цим проєктом. Сподіваємося, все буде виконано в строк. Концептуальні пропозиції з проєктування та будівництва будуть отримані вже до 1 травня 2021 року. Порт не вперше допомагає місту покращувати інфраструктуру. Благоустрій міст - один з ключових напрямків корпоративної соціальної відповідальності всіх підприємств Group DF», - коментує Алім Агакішиєв, СЕО порту «Ніка-Тера». Також в проєкті будуть передбачені благоустрій прилеглої території з комфортною пішохідною зоною і система відводу атмосферних опадів, поверхневих і талих вод. За словами керівника «Ніка-Тера» тільки ретельна підготовка проєкту дозволить виключити зайві витрати при будівництві.

Партнером проєкту є QTerminals, який профінансує більшу частину будівництва в рамках виконання концесійної угоди, підписаної з Міністерством інфраструктури України.

«Катарський портовий оператор QTerminals впевнений, що Україна - перспективний ринок для інвестування. Саме тому ми підтримуємо соціальну інфраструктуру Миколаєва і робимо свій внесок у формування сприятливої екосистеми портової галузі. Це перший великий інфраструктурний проєкт в регіоні, який бізнес реалізує спільно з муніципалітетом», – зазначив на робочій зустрічі Райвіс Вецкаганс, представник QTerminals.

Мер Миколаєва заявив, що будівництво транспортного вузла не вплине на звичний ритм життя міста і буде проведено без зупинки руху автомобільного та залізничного транспорту.

«Такі розв'язки повинні бути сучасними й зручними для тих, хто ними користується. Добре, що проєкт реалізується завдяки партнерству міста і бізнесу. Від введення в експлуатацію виграють всі», - підкреслив Олександр Сєнкевич.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/2_2021/18022021)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: