Мапа порталу

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич провів нараду за участю представників підприємств морегосподарського комплексу

Сьогодні, 10 лютого, відбулась зустріч мера  Олександра Сєнкевича з представниками підприємств морегосподарського комплексу, що ведуть свою діяльність у Миколаєві.

У заході також взяли участь секретар міської ради Дмитро Фалько, перший віцемер Віталій Луков, заступники міського голови Юрій Андрієнко, Сергій Коренєв.

Олександр Сєнкевич розповів про мету зібрання.

- Сьогодні ведеться робота з розробки нового Генерального плану. Нагадаю, що нинішній Генеральний план було затверджено ще у 2009 році й з того часу не оновлювався. Окрім того, ми розробляємо детальні плани територій, що знаходяться біля води, - зазначив мер Миколаєва. - Беручи до уваги значення та ролі морегосподарського комплексу, важлива ваша участь у цьому процесі.

Директор департаменту архітектури та містобудування-головний архітектор міста Андрій Цимбал зазначив, що діючий Генеральний план Миколаєва не враховує  тенденцій, що сьогодні прослідковуються  у морегосподарському комплексі.

- Генеральний план міста є основним видом містобудівної документації на місцевому рівні, він призначений для обґрунтування довгострокової стратегії планування та визначення функціонального призначення. Проте у діючому Генеральному плані  нашого міста не враховано зростання обсягів перевалки, стрімкого розвитку портової інфраструктури, - повідомив Андірй Цимбал.

Через таку невідповідність виникають деякі проблеми. Вони, зокрема, стосуються транспортної інфраструктури.

При цьому за існуючими планами роль нашого міста як потужного транспортний вузол лише зростатиме.

-  Наразі затверджено схему планування Миколаївської області, де Миколаїв визначено як багатофункціональне місто, центр місцевої системи розселення. Там враховано важливе значення портів та інфраструктури водного транспорту. Також розроблено модель перспективного розвитку   Миколаєва. Згідно пропозицій місто повинно збільшити свою роль як великий транспортний вузол, - додав Андрій Цимбал.

За словами головного архітектора, при розробці нового Генерального плану, іншої містобудівної документації, які би в повній мірі відповідали існуючим тенденціям, необхідно враховувати перспективні плани розвитку підприємств морегосподарського комплексу. 

Андрій Цимбал попросив надати такі дані.

У свою чергу, учасники зустрічі поцікавилися, які плани у міської влади щодо зазначеної галузі.

Олександр Сєнкевич нагадав, що існує схема руху великовантажного транспорту. Місто планує відремонтувати визначені ділянки. Наприклад, наразі реалізується проєкт щодо будівництва першої залізобетонної дороги по вул. Новозаводській. Також в планах побудувати тунель під залізницею в Корабельному районі та міську ділянку об’їзної дороги, що має з’єднати трасу на Херсон та південну частину Миколаєва. Місто планує відремонтувати й інші ділянки магістралей, що ведуть до портів. Усе це дасть змогу вирішити болючу проблему завантаженості магістралей.

Під час зустрічі було обговорено низку актуальних для стивідорів  питань, представники підприємств морегосподарського комплексу висловили свої  зауваження щодо розвитку галузі.

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2021/2_2021/10022021)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: