Мапа порталу

Самопожертва в ім'я України: Миколаїв вшановує пам'ять Героїв Крут

29 січня в Україні відзначається День пам'яті Героїв Крут.

У 1918 році під час трагічного бою біля залізничної станції Крути поклали свої життя за незалежність нашої держави майже сто українських воїнів. Більшість - ще зовсім молоді люди, студенти. Сміливість та самопожертва молоді назавжди залишиться прикладом беззастережної відданості Україні, єдності та незламності українського народу.

Нині говорять: "Бій під Крутами став боєм за майбутнє України". Завдяки звитязі та сміливості українських воїнів ворожий наступ більшовиків на Київ було зупинено на декілька днів. У цей час відбувалися переговори між Українською Народною Республікою і країнами Четверного союзу. 9 лютого 1918 року Брестський мирний договір було підписано. Він означав визнання самостійної Української Народної Республіки суб’єктом міжнародних відносин.

На знак вшанування подвигу захисників рідної землі у Миколаєві сьогодні відбувся скорботний захід біля пам'ятника героям Небесної Сотні.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, заступник міського голови Дмитро Лазарєв, перший заступник голови облдержадміністрації Георгій Решетілов та представники громади міста поклали квіти до підніжжя та хвилиною мовчання засвідчили шану полеглим.

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови  

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/1_2021/29012021)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: