Мапа порталу

Миколаїв: на часі масштабна реконструкція тепломереж

Виконком міської ради погодив проєкт рішення про внесення змін до міської Програми енергозбереження "Теплий Миколаїв" на 2017-2022 роки. 

Як поінформував в.о. директора департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради Віталій Бондар, зміни стосуються реконструкції системи теплопостачання в рамках співпраці з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО).

- Наразі йдеться про кредит у сумі 500 тисяч євро, 300 тисяч євро грантових коштів та 160 тисяч євро співфінансування. Проєкт передбачає комплексну модернізацію системи теплопостачання 135 мікрорайону (Херсонське Шосе). А саме: будівництво нової котельні, заміна тепломереж та встановлення індивідуальних теплових пунктів у будинках, що буде обслуговувати зазначена котельня, - розповів Віталій Бондар.

Після реалізації проєкту стара теплотраса, що проходить під Херсонським Шосе, буде виведена з експлуатації. 

Як повідомлялося раніше, в рамках співпраці з НЕФКО Миколаїв залучає кредитні та грантові кошти на модернізацію мереж теплопостачання, що розташовані в районі перехрестя Херсонського шосе і вул. Генерала Свиридова. 

Зокрема, планується відключення групи будинків по вул. Чорновола (Гмирьова) від мережі Миколаївської ТЕЦ та їх підключення до котельні ОКП "Миколаївоблтеплоенерго". У результаті буде виведена з експлуатації частина старої теплотраси 1200 метрів з недостатнім навантаженням. У житлових будинках встановлять нові сучасні ІТП. 

Передбачено будівництво нової котельні в районі вул. Генерала Свиридова. Це дасть можливість повністю відключити  Херсонське шосе від недієвої мережі ТЕЦ, відремонтувати у подальшому дорогу на цій вулиці. 

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: