Мапа порталу

У миколаївській школі №32 відкрили капітально відремонтований спортивний зал

У Миколаєві продовжують оновлювати навчальні заклади за сучасними стандартами. У міській школі №32 ім. С. Кривоносова відкрили капітальний відремонтований спортзал. Вперше з початку функціонування закладу, а це - понад шість десятків років. 

Якість робіт на об’єкті перевірили Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич та депутат за округом Федір Панченко. 

Як зазначив мер, через недобросовісного колишнього підрядника спортзал ризикував стати довгобудом. Лише після повторного тендеру на об’єкт зайшла будівельна компанія, що виконала роботи якісно та оперативно. 

  • У Миколаєві багато шкіл, та одиниці мають сучасні спортзали такого рівня. Ми поступово оновлюємо наші навчальні заклади. Разом з управлінням освіти розробили план, відповідно до якого першочергово ремонтуємо об’єкти в найгіршому стані. На жаль, фінансування не досить велике, щоб зробити все швидкими темпами. Та все ж поступово рухаємось до намічених цілей, - каже Олександр Сєнкевич.   

Серед найгірших був і спортзал школи №32. Інакше як аварійним його стан, мабуть, не назвеш. Будівельникам довелося повністю демонтувати стару підлогу, покриття стін та стелі. Замінили системи вентиляції та опалення, змонтували нову електромережу, утеплили перекриття горища, замінили вікна, виконали оздоблювальні роботи. На підлозі - спеціальний зносостійкий лінолеум для спортивних приміщень. Навели лад і в роздягальнях, там тепер є навіть душові кабіни. Кошторисна вартість проєкту склала більше 3 млн 700 тис грн, у тому числі - кошти на обладнання, спортінвентар та меблі. Роботи виконали в рекордний термін, всього за три місяці. 

  • Коли почали знайомитись з об’єктом, - розповідає керівник підприємства-підрядника Володимир Педченко, - побачили напівзруйноване приміщення. Часом до роботи залучали понад три десятки працівників одночасно. Що з цікавинок - на об’єкті застосували новітню систему вентиляції, що забезпечує циркуляцію свіжого повітря влітку та нагріватиме його взимку. А отже, школярі займатимуться спортом у комфортних умовах в будь-яку пору року. Спортзал вийшов чудовим. Діти його не впізнають. 

Саме до цієї школи першокласником колись прийшов Федір Панченко, нині - депутат Миколаївської міської ради, голова “бюджетної” комісії. Згадуючи шкільні роки, розповідає про уроки фізичної культури, коли зі стелі буквально сипалася штукатурка.

  • Ще кілька років тому відвідував заклад і бачив, що з часів мого навчання нічого не змінилося. Ми взялися допомагати, покращувати матеріально-технічну базу. Зараз тут є чим пишатися, хоча очікування й затягнулося. Щиро радію з цих перетворень, - зазначив Федір Панченко. 

Тішиться й директор школи Людмила Кривоногова. Найперше, дякує управлінню освіти, депутатам та міському голові за те, що дослухаються до потреб освітян.  

 Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2021/1_2021/22012021_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: