Мапа порталу

Обережно – небезпечні захворювання!

21 грудня 2020 проведено позапланове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Миколаївській міській раді, на якому розглядались питання:

Щодо ліквідації грипу птиці в селах Кандибине та Новоматвіївське Новоодеського району, та недопущення занесення та поширення збудника грипу птиці на територію м. Миколаєва та щодо ліквідації африканської чуми свиней в с. Новопетрівське Новоодеського району Миколаївської області та заходи недопущення розповсюдження на території м. Миколаєва збудника африканської чуми свиней..

04.12.2020 на позачерговому засіданні ДНПК при Новоодеській райдержадміністрації визначено епізоотичним осередком с. Кандибине. Зону захисту, до якої включено населені пункти с. Новоматвіївське, с. Сільвестрівське, туристичний двір «Золота підкова», Новоодеського району та зону спостереження, до якої включено населені пункти с. Новоінгулка Новоодеського району, с. Степанівка Баштанського району.

12.12.2020 на позачерговому засіданні ДНПК при Новоодеській райдержадміністрації визначено неблагополучним пунктом по грипу птиці с. Новоматвіївське Новоодеського району та затверджено план з ліквідації захворювання. Визначено зону захисту, до якої ввійшли населені пункти: с. Кандибине, с. Сельвестрівське, Новоодеського району та туристичний двір «Золота підкова" та зону нагляду, до якої ввійшли населені пункти: с. Новоінгулка Новоодеського району с. Степанівка Баштанського району та с. Капустине Вітовського району.

Для профілактики виникнення грипу птиці необхідно не допускати контакту свійської птиці з дикою птицею, уникати контакту людини і дикої птиці, особливо при полюванні. Птицю в домогосподарствах утримувати з додержанням правил біобезпеки та "закритого режиму". В разі захворювання чи загибелі негайно повідомляти державні установи ветеринарної медицини.

На позачерговому засіданні ДНПК при Новоодеській райдержадміністрації 17.12.2020, оголошено приватне домогосподарство в с. Новопетрівське Новоодеського району Миколаївської області епізоотичним вогнищем щодо африканської чуми свиней, а також визначено зону захисту, до якої увійшли с. Новопетрівське, с. Себине Новоодеського району. Визначено зону нагляду в радіусі 1,0 км від зовнішніх меж зони захисту.

Для профілактики виникнення африканської чуми, в домогосподарствах свиней утримувати з додержанням правил біобезпеки та "закритого режиму". В разі захворювання чи загибелі негайно повідомляти державні установи ветеринарної медицини. Уникати придбання продукції тваринного походження на стихійних ринках без проведення ветеринарносанітарної експертизи.

Управління з розвитку споживчого ринку
департаменту економічного розвитку

Миколаївської міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: