Мапа порталу

Миколаївське міське відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Миколаївській області в період карантину в повному обсязі фінансує страхувальників на виплату застрахованим особам матеріального забезпечення

Лічені дні залишилися до кінця 2020 року, який не тільки увійшов в історію, але і перевернув світогляд громадян не лише нашої країни, а й всього світу: це нова хвороба - COVID – 19, яка миттєво поширилася світом.

У період пандемії на COVID – 19 в Україні захворіло майже 900 тисяч осіб, у тому числі у Миколаєві – більше 16 тисяч осіб. Одним із головних завдань Фонду соціального страхування України, його обласних управлінь та відділень, у тому числі Миколаївського міського відділення, є своєчасне та в повному обсязі надання застрахованим особам матеріального забезпечення, передбаченого законодавством.

Миколаївським міським відділенням всім застрахованим особам, а саме – офіційно працюючим на підприємствах (установах, організаціях) нашого міста та фізичним особам-підприємцям, які захворіли на COVID – 19, виплачується допомога по тимчасовій втраті працездатності, яка залежить від страхового стажу застрахованої особи та виплачується в наступних розмірах:

- 50% середньої заробітної плати (доходу), якщо стаж менше трьох років;
- 60% середньої заробітної плати (доходу), якщо стаж від трьох до п`яти років;
- 70% середньої заробітної плати (доходу), якщо стаж від п`яти до восьми років;
- 100% середньої заробітної плати (доходу), якщо стаж більше восьми років, а також застрахованим особам, віднесеним до 1-3 категорій осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Також, враховуючи гостру потребу в запобіганні поширенню на території України коронавірусу, було внесено зміни до діючого законодавства про загальнообов`язкове державне соціальне страхування, яким тепер передбачено виплату застрахованим особам допомоги по тимчасовій непрацездатності у період, коли вони знаходились на самоізоляції під медичним наглядом. З початку 2020 року більше тисячі працівників підприємств м. Миколаєва та Миколаївського району вже отримали таку допомогу. Загальна сума виплат склала більше 1,2 млн грн.

Допомога по тимчасовій непрацездатності через самоізоляцію від коронавірусної хвороби виплачується у розмірі 50% від середньої заробітної плати незалежно від страхового стажу, за винятком медичних працівників, яким допомога по тимчасовій непрацездатності виплачується у розмірі 100%.

Підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, який застрахована особа передає до уповноваженої особи на підприємстві (кадровик, табельник, бухгалтер) для заповнення зворотного боку, визначення страхового стажу та кількості днів, за які буде надаватися допомога по тимчасовій непрацездатності. Далі листок непрацездатності передають до комісії (уповноваженого) із соціального страхування підприємства, установи, організації для прийняття рішення про призначення (відмови у призначенні) допомоги по тимчасовій непрацездатності. Документи для призначення допомоги розглядаються не пізніше десяти днів з їх надходження на підприємство. На підставі рішення комісії (уповноваженого) із соціального страхування про призначення допомоги страхувальник-роботодавець нараховує суми матеріального забезпечення та оформлює заяву-розрахунок, яка повинна бути надана до відділення не пізніше 5 робочих днів з дати прийняття комісією такого рішення.

Відділення виконавчої дирекції Фонду, відповідно до діючого законодавства, здійснює фінансування наданих заяв-розрахунків протягом десяти робочих днів після надходження їх від роботодавця до Фонду.

Зазначимо, що Фондом соціального страхування здійснюється фінансування матеріального забезпечення в оперативному режимі, на сьогоднішній день у Фонді відсутні затримки з фінансування заяв-розрахунків, наданих роботодавцями до відділень виконавчої дирекції Фонду.

Слідкувати за станом усіх виплат від Фонду роботодавці та застраховані особи можуть у телеграм-каналі: http://t.me/socialfund.

Напередодні Різдвяних та Новорічних свят бажаємо Вам зустріти їх у радісній, доброзичливій, теплій атмосфері. Нехай у Ваших домівках завжди панують мир, щастя і добро! Божого благословення Вам та всяких життєвих гараздів!

Ю.М.Ганношин,
начальник Миколаївського міського відділення
управління виконавчої дирекції Фонду
соціального страхування України в Миколаївській  області


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: