Мапа порталу

У Миколаєві запалили ханукальні вогні

За багаторічною традицією в Миколаєві відбулася урочиста церемонія запалювання менори - ханукального світильника. Цими днями єврейська спільнота нашого міста відзначає Хануку - свято вогню, світла та духовної перемоги, що цьогоріч триває з 10 до 18 грудня. Зі словами привітання до миколаївців, які зібралися на головній вулиці міста,  звернувся головний рабин Миколаєва та Миколаївської області Шолом Готтліб. 

  • Вітаю з Ханукою - святом світла! Раніше ми запалювали вогні на менорі за присутності великої кількості людей, запрошували гостей. Цьогоріч через карантин сотні людей змушені спостерігати за церемонією онлайн. Наш земляк, духовний лідер єврейського народу Менахем-Мендл Шнеєрсон казав: “У свято Хануки треба уважно дивитися на ханукальні свічки і розуміти, яку історію вони нам розповідають”. У цей чудовий день бажаю всім добра, сил та енергії. Нехай світло Хануки буде завжди з вами та наповнює ваші життя щастям.  

Як і щороку, приєднався до привітань Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич. 

  • Дорогі друзі! Незабаром виповниться 20 років, відколи в Миколаєві, на головній вулиці міста загоряються ханукальні свічки. Ханука збирає багато друзів та показує всьому світові, що Миколаїв - багатонаціональне, мультикультурне, гостинне місто. Ми пам’ятаємо, як важливо підтримувати один одного та берегти мир і спокій на рідній землі. Міцного всім здоров’я та світла у ваших життях!

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/12_2020/12122020)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: