Мапа порталу

Він був неперевершеним митцем: в Миколаєві відкрили пам’ятну дошку народному артисту Віктору Пасечнику

Сьогодні, 11 грудня, відбулось урочисте відкриття пам’ятної дошки Віктору Олександровичу Пасечнику . Її встановили на будинку № 67 по вул. Великій Морській, де багато років проживав митець.  

Віктор Пасечник народився 1939 року на Запоріжжі, а освіту актора здобув, навчаючись в театральній студії при Київському театрі оперети. В Миколаїв переїхав 1965 року. Працював в українському театрі драми та музичної комедії, в обласній філармонії, а також театрі ляльок. А з 1977 р. по 2019 р. – в академічному художньому російському драматичному театрі. Саме там розкрився багатогранний талант Віктора Пасечника. У цьому театрі він зіграв понад 50 ролей та поставив чудові вистави, одна з них «Людина і жінки», яка не полишала репертуар театру близько 20 років і була зіграна майже 700 разів.

Віктор Пасечник також зіграв декілька ролей у низці популярних  телесеріалів.

У церемонії відкриття меморіальної дошки взяв участь мер Олександр Сєнкевич.

- Міська влада продовжує роботу з вшанування народних артистів, народних художників, усіх видатних постатей, які прославляли Миколаїв та створювали його ідентичність. Миколаївці мають знати про своїх земляків, які творили історію рідного міста, - сказав Олександр Сєнкевич. – Наступного року ми хочемо втілили у життя проєкт щодо QR-кодів,  за допомогою яких можна в Інтернеті дізнатися детальну інформацію про ту чи іншу видатну особистість, подивитись відео про неї тощо.

Очільник міста зазначив, що Віктор Пасечник був неперевершеним митцем, який доклав багато зусиль для розвитку культурної сфери Миколаєва.

А директор Миколаївського академічного художнього російського драматичного театру Артем Свистун додав: Віктор Пасечник став справжньою легендою театру, яку щиро поважали як колеги, так і глядачі.

- Ми започатковуємо пам’ятну медаль та щорічну премію, яка на Міжнародний день театру буде вручатися найкращому молодому актору, - повідомив Артем Свистун.

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2020/12_2020/111220)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: