Мапа порталу

У Миколаєві зробили комплексний ремонт у клубі для людей з інвалідністю

У Миколаївському міському фізкультурно-оздоровчому клубі інвалідів "Вікторія" зробили капітальний ремонт.  Приміщення оновили ззовні та в середині, утеплили, замінили освітлення, закупили нові меблі та тренажери, облаштували прилеглу територію. Сьогодні у приміщеннях тепло і затишно, створені всі умови, аби люди з обмеженими можливостями комфортно проводили тут своє дозвілля.

Кошти на ремонт виділили з міського бюджету. Проєкт реалізував департамент ЖКГ.

Нагадаємо, що клуб "Вікторія" був створений у 1988 році, його завдання - пропаганда здорового способу життя серед людей з інвалідністю, вдосконалення фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи з людьми, які мають порушення опорно-рухового апарату.

Заклад не бачив ремонту з моменту його заснування. Питання про необхідність комплексного оновлення порушила Ольга Виноградова, позаштатна радниця міського голови. Звернення були розглянуті на постійних комісіях міської ради та були особисто підтримані міським головою Олександром Сєнкевичем.

Ремонтні роботи розпочали у вересні поточного року. І сьогодні, у Міжнародний день людей з інвалідністю, клуб запросив до себе гостей.

На відкриття завітали міський голова Олександр Сєнкевич, директор департаменту ЖКГ Сергій Коренєв, начальник управління у справах фізичної культури і спорту Олег Машкін та його заступниця Наталя Манзюк.

Мер поспілкувався з присутніми та оглянув приміщення. Поговорили про роботу закладу та потреби його відвідувачів.

В клубі "Вікторія" тренуються фехтувальники, працюють групи лікувальної гімнастики, спортивна секція танців на візках. Його учасники прославляють наше місто у світі, здобувають вагомі перемоги на змаганнях міжнародного та всеукраїнського рівнів. До прикладу, один з відвідувачів клубу, фехтувальник на візках Олег Науменко, є майстром спорту України міжнародного класу та  бронзовим призером XV Паралімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро.

Олександр Сєнкевич побажав спортсменам міцного здоров'я, гарного настрою та нових досягнень, зазначивши, що головну перемогу вони вже здобули - це перемога над собою. Міський голова запевнив: він і надалі приділятиме особливу увагу актуальним проблемам людей з обмеженими можливостями і робитиме все можливе, аби Миколаїв був містом, комфортним для всіх.

-  Послідовно підвищується рівень доступності різних об’єктів міського простору для людей з інвалідністю. Формуються зручні умови для пересування на візках на вулицях, адаптуються місця очікування на зупинках громадського транспорту, облаштовуємо пандуси, спеціальні паркувальні місця тощо. Ця робота ведеться щоденно, починаючи з 2016 року. Зупинятися ми не плануємо, - резюмував Олександр Сєнкевич.

Від імені усіх учасників клубу Олександра Сєнкевича та інших представників міської влади привітала Ольга Виноградова. Вона подякувала за увагу до проблем людей з інвалідністю та зазначила, що перебувати у теплих кімнатах одне задоволення. А гарний настрій, як відомо, додає сили і надихає, мотивує до нових звершень.

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/12_2020/03122020)

 

 

 



 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: