Мапа порталу

Незабаром у Миколаєві відкриють ще 2 нові амбулаторії

Незабаром у Миколаєві відкриють свої двері 2 нові медичні заклади. Йдеться про сімейні амбулаторії в мкр. Матвіївка  та в мкр. Північний. Наразі там тривають будівельні роботи. Проте готовність амбулаторій становить майже 100%. І підрядники запевняють, що вони скоро будуть здані замовнику.

Сьогодні, 27 листопада, мер Олександр Сєнкевич відвідав об’єкти та перевірив хід виконання робіт.

Сімейну амбулаторію, що в Матвіївці, побудовано з «нуля». Її приміщення розташовано біля будинку № 5 по вул. Лісовій.

- Я поставив завдання відкрити сімейні амбулаторії в усіх віддалених районах міста, аби медичні послуги були доступні для миколаївців, - зазначив Олександр Сєнкевич. – Амбулаторія в Матвіївці практично готова. Плануємо її відкрити поточного року. Це буде сучасний медичний заклад з необхідним обладнанням. Крім того, на в амбулаторії буде розташовуватися аптека, чого дуже не вистачало мешканцям мікрорайону.

За словами начальника управління охорони здоров’я Ірина Шамрай, мешканці Матвіївки давно чекають на відкриття нової амбулаторії, адже старий заклад знаходиться у не найкращому стані.

- Міська влада ухвалила виважене рішення побудувати тут  сімейну амбулаторію, яка б відповідала сучасним стандартам. Вона буде обслуговувати біля 7 тис. осіб, з них 1,2 тис. дітей, - сказала Ірина Шамрай. – Відвідавши цей заклад, матимуть змогу здати відповідні аналізи. Це дуже зручно, адже мешканцям мікрорайону не потрібно буде їхати в центр міста.

А начальник управління капітального будівництва Григорій Патока повідомив, що загальна площа об’єкту перевищує 800 кв.м.

- В амбулаторії проєктом передбачено реєстратуру, маніпуляційні, окреме відділення для дітей. На об’єкті, крім теплового вузла та теплових котлів, буде сонячний вакуумний колектор, який дасть змогу економити кошти на підігріві води, - підкреслив Григорій Патока.

З’явилась нова сімейна амбулаторій й в мкр. Північний. Вона розташувалась в будинку по вул. Архітектора Старова, 4-А.

- Мікрорайон Північний дуже динамічно розвивається. Однак тут досі не було сімейної амбулаторії, - зазначив Олександр Сєнкевич. – Щоб виправити ситуацію, на замовлення міської влади розпочався капітальний ремонт будівлі вул. Архітектора Старова. Роботи вже на завершальній стадії. Плануємо  відкрити цю амбулаторію до кінця поточного року.

Загальна площа амбулаторії складає 523 кв.м. Там створено комфортні умови як для відвідувачів, так й для медиків.

- Згідно експертного висновку об’єкт повинен був ремонтуватися 7 місяців, однак завдяки оперативності підрядника роботи, фактично, виконано за 3,5 місяці. Через тиждень ми будемо подавати документи для введення в експлуатацію об’єкту, - повідомив Григорій Патока.

Мер Олександр  Сєнкевич підкреслив: міська влада планує побудувати в мкр. Північний ще один соціальний об’єкт. Це дитячий садок. Роботи мають розпочати  наступного року.

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2020/11_2020/271120)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: