Мапа порталу

Навесні 2021 року на Херсонському шосе розпочнуть реалізацію проєкту з модернізації мереж теплопостачання

26 листопада мер Олександр Сєнкевич провів робочу нараду щодо проєкту з модернізації мереж теплопостачання, який міська рада реалізує спільно з Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО). У ній взяли участь заступники міського голови Юрій Степанець та Олександр Омельчук, директор департаменту ЖКГ Сергій Коренєв, директор департаменту фінансів Віра Святелик, представники теплопостачальних підприємств міста.

Нагадаємо, в рамках співпраці з НЕФКО Миколаїв залучає кредитні та грантові кошти на модернізацію мереж теплопостачання, що розташовані в районі перехрестя Херсонського шосе і вул. Генерала Свиридова. 

Зокрема, планується відключення групи будинків по вул. Чорновола (Гмирьова) від мережі Миколаївської ТЕЦ та їх підключення до котельні ОКП "Миколаївоблтеплоенерго". У результаті буде виведена з експлуатації частина старої теплотраси 1200 метрів з недостатнім навантаженням. У житлових будинках встановлять нові сучасні ІТП. 

Передбачено будівництво нової котельні в районі вул. Генерала Свиридова. Це дасть можливість повністю відключити  Херсонське шосе від недієвої мережі ТЕЦ, відремонтувати у подальшому дорогу на цій вулиці. Також передбачено виведення котельні на пр. Центральному та її перепідключення до мережі ТЕЦ.

Загальна вартість реалізації становить 500 тисяч євро, з грантовою складовою 300 тис. євро.

Присутні склали календарний план та окреслили подальші кроки роботи. Так, наразі у Миколаєві триває підготовчий етап. НЕФКО та департамент енергетики розпочали процедуру тендерних закупівель. Вони поділені на п'ять окремих лотів. За сприятливих обставин роботи розпочнуться  вже навесні 2021 року. 

Заступник міського голови Олександр Омельчук зазначив, що проєкт модернізації системи централізованого теплопостачання є дуже актуальним для міста. У результаті це надасть можливість зменшити споживання енергоресурсів та покращить якість послуг для миколаївців.

По завершенню зустрічі Олександр Сєнкевич наголосив на важливості оперативного збирання усієї необхідної інформації, якісній підготовці необхідної технічної та проєктної документації, проведення тендерних процедур, аби якнайшвидше приступити до реалізації завдань проєкту. Наголосив він й на важливості координації роботи усіх учасників проєкту, аби не виникало якихось непередбачуваних проблем чи затримки у реалізації. Він зауважив: одним з головних завдань на наступних рік є саме розвиток інфраструктури.

 

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/11_2020/26112020)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: