Мапа порталу

"Знову підставили плече медицині", - компанія "Нібулон" забезпечила точками кисневого доступу міську дитячу лікарню №2

У Миколаївській міській дитячій лікарні № 2 введено в експлуатацію 38 точок кисневого доступу, що були встановлені компанією «Нібулон».

За словами директора комунального некомерційного підприємства Олександра Дем’янова, це, без перебільшення, історична подія.

  • 13 років тому саме компанія «Нібулон» допомогла з ремонтом відділень та придбала обладнання. Минув час і підприємство на чолі з Олексієм Вадатурським знову підставили плече дитячій медицині. Завдяки плідній співпраці бізнесу, міської влади, депутатського корпусу всі роботи виконано надзвичайно швидкими темпами, якісно та професійно. Працювали фахівці справді високого класу, — каже керівник закладу.

У лікарні встановили та підключили 2 кріоциліндри, що забезпечуватимуть киснем 38 ліжкомісць. Палати обладнали кнопками виклику персоналу, встановили телевізори.

Начальник управління охорони здоров’я міськради Ірина Шамрай пояснила, що за вимогами Міністерства охорони здоров’я не менше 80 % ліжкового фонду мають бути забезпечені киснем.

  • У цій лікарні розгорнуто 50 ліжок для дітей, хворих на коронавірус. На даний час усі вимоги МОЗу виконані, відкрито 38 точок кисневого доступу. Зараз тут на лікуванні перебувають 3 маленьких пацієнтів з COVID-19 та 11 дітей із підозрою на коронавірус. Є хворі з пневмонією, у яких тест негативний, — розповіла Ірина Шамрай. — Загалом у Миколаєві понад 400 дітей уже перехворіли на COVID-19. При чому пік захворюваності почався з вересня, коли діти повернулися з літнього відпочинку. Тішить той факт, що в 95 % випадків спостерігається легкий перебіг.

Директор компанії «Нібулон» Олексій Вадатурський пригадав, що рішення допомогти міським закладам охорони здоров’я прийняв ще у вересні. Під час зустрічі з головними лікарями вирішили, яка саме допомога потрібна та першочергові кроки.

  • Була проблема з розміщенням та лікуванням дітей, тому вирішили спрямувати зусилля на міську дитячу лікарню № 2, щоби вона була незалежною, самостійною та збалансованою за всіма видами лікування. Хотів створити для дітей найкращі умови, які можливо на даний час — за «нібулонівським» стандартом. Знадобилося трохи більше місяця, щоб усе виконати, — люди працювали і вдень, і вночі. Ми встигли це зробити, і вже сьогодні всі мережі функціонують та використовуються, — каже Олексій Вадатурський.

На забезпечення необхідних умов для лікування маленьких миколаївців компанія спрямувала біля 5 млн грн. Втім, зупинятись «Нібулон» не збирається. За словами директора компанії, на підтримку галузі охорони здоров’я міста планують направити майже 20 млн грн. Наразі тривають масштабні будівельні роботи на території міської лікарні № 1. У всіх закладах, з якими працюватиме «Нібулон», впроваджують найсучасніші технології подачі кисню, системи контролю за пацієнтами, зв’язку між лікарями.

Перший заступник міського голови Володимир Криленко розповів про готовність галузі охорони здоров’я міста Миколаєва до прийому хворих на коронавірус.

  • У міських лікарнях виділено 690 ліжок для пацієнтів з COVID-19. Поки що в нас немає 80 % забезпечення киснем. Щира вдячність компанії «Нібулон» та Олексію Вадатурському за таку життєво необхідну людям допомогу. Невдовзі місто отримає ще 150 точок кисневого доступу в міській лікарні № 1. Після вводу в експлуатацію інфекційного відділення в Корабельному районі буде ще мінімум 50, і за це дякую Миколаївському глиноземному заводу. Крім того, біля 12 млн грн держава спрямувала як субвенцію на забезпечення киснем лікарень міста. Поки що немає такої гострої ситуації з киснем, однак ми маємо бути готові, — каже Володимир Криленко.

Разом із представниками місцевої влади оглянув потужності дитячої лікарні № 2 міський голова Житомира Сергій Сухомлин, який сьогодні перебуває в місті. За його словами, проблеми у всіх міст України сьогодні спільні, і в боротьбі за життя і здоров’я людей перемогти можна тільки разом.

- Будь-яка допомога надзвичайно важлива. Компанія «Нібулон» — приклад соціальної відповідальності для іншого бізнесу. Усім важко, і не завжди місцеве самоврядування може навіть встигнути щось зробити. У Житомирі завдяки допомозі німецької компанії кілька днів тому відкрили велику станцію на 7 тонн рідкого кисню, — зазначив Сергій Сухомлин. — Загалом, обмін досвідом — це один із важливих кроків на шляху до подолання викликів пандемії коронавірусу.

IMAGE FOLDER (/files/2020/11_2020/19112020)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: