Мапа порталу

Зручно, вигідно, екологічно: в Миколаєві запрацював перший майданчик для контейнерів заглибленого типу

Наразі в місті збудували 9 майданчиків, де розміщено 16 контейнерів заглибленого типу. Пілотний проєкт почали реалізовувати в Заводському районі, в дворах багатоповерхівок по вул. Крилова та вул. Ген. Карпенка. 

18 листопада фахівці КП “Миколаївкомунтранс” за допомогою спеціалізованої техніки вперше вивезли тверді побутові відходи з контейнеру, що розташований по вул. Ген. Карпенка, 12 А. Щоправда, чекати його наповнення довелося не менше двох тижнів, адже місцеві мешканці поки що не звикли до нововведення. За словами головного інженера комунального підприємства Гліба Власова, співробітники “Миколаївкомунтрансу” пройшли спеціальне навчання для роботи на сміттєвозі з краном маніпулятором. 

Директор департаменту житлово-комунального господарства міської ради Сергій Коренєв прокоментував, що перші заглиблені контейнери в Миколаєві були збудовані майже два роки тому. 

  • У нас були плани щодо співпраці з підприємцями в тестовому режимі, однак бізнес не захотів купувати спеціалізований сміттєвоз із маніпулятором для вивезення ТПВ. Кілька тижнів тому місто придбало саме таку техніку, при чому цей сміттєвоз універсальний, може вивозити і звичні сміттєві баки, - розповів посадовець. - Перший крок успішний, відтепер ця робота буде системною.

Місто має намір наступного року збудувати ще три-чотири десятки спеціальних майданчики для заглиблених контейнерів. Технологія сучасна та екологічна. До всього ще й обслуговування стане дешевше: об’єм одного підземного контейнера становить біля 6 куб. метрів, тож і вивозити сміття треба рідше.  

На думку голови адміністрації Заводського району Віктора Дмитрука, сучасна практика використання заглиблених контейнерів для ТПВ має низку суттєвих переваг. Їх зручність та місткість обов’язково оцінять місцеві жителі, переконаний посадовець.

  • Навіть у вітряну погоду сміття не розлітатиметься по двору, - каже Віктор Дмитрук. - До речі, обирали місця для  спорудження нових об'єктів комунальної інфраструктури з урахуванням роботи ОСББ, оскільки багато важить і  відповідальне ставлення місцевих жителів.    

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2020/11_2020/18112020_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: