Мапа порталу

Громадські діячі обмовили міську владу. Мерія не планувала купувати камери відеоспостереження по 500 тис. грн.

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради офіційно спростовує заяву громадських активістів про те, що нібито «мерія збирається закупити три камери відеоспостереження за півтора мільйона гривень».

Так, дійсно, виконком спільно з міським управлінням МВС та київською компанією «ProNet» розробили проект побудови системи відеоспостереження на вулицях Миколаєва.

Перша черга реалізації цього проекту полягає в створенні інфраструктури: закупівля серверів і пульта спостереження, прокладка оптоволоконних магістралей і всі супутні витрати.

У першій черзі також закладена установка трьох камер спостереження на перехрестях по вулиці Пушкінській. Важливо! До цієї системи будуть підключені вже встановлені 10 камер, в т.ч. на будівлях міської ради та обласної державної адміністрації.

Перша черга обійдеться міському бюджету в півтора мільйона гривень. Більша частина цих грошей буде витрачена на створення інфраструктури. Найдорожчим її елементом є захищений сервер, який буде обробляти зображення з камер і зберігати записи. Безпосередньо ціна однієї камери, і так закладено в кошторисі, - 28 тисяч гривень, а не півмільйона - як стверджують деякі громадські організації. 

Варто відзначити, що громадські активісти зверталися до міської влади з проханням надати проект системи відеоспостереження та кошторисну документацію. Департамент ЖКГ всі документи надав. У активістів був доступ до повної інформації. Тому вважаємо їх звинувачення невдалою спробою облити брудом міську владу.

Наголошуємо, на наступних етапах нові камери будуть підключатися до вже наявної системи, і гроші бюджету будуть витрачатися лише на купівлю камер і розвиток оптоволоконних магістралей.

Тендерні торги із закупівлі обладнання заплановані на 27 травня 2015 року.

На жаль, на даний час можливість оприлюднити кошторис проекту відсутня, тому що зараз проходить тендер. Але, якщо журналісти звернуться до прес-служби міськвиконкому, ці документи покажуть кожному бажаючому.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: