Мапа порталу

Миколаїв звернеться до Прем'єр-міністра України з проханням переглянути рішення про "карантин вихідного дня"

Перший заступник міського голови Володимир Криленко провів зустріч з ініціативною групою містян - представниками малого бізнесу, торговельних комплексів та ринків міста Миколаєва. Підприємці виступають проти "карантину вихідного дня".  

До участі в зустрічі приєдналися начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області Лариса Бурденко, начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Олександр Герасіменя, директор департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко, представники адміністрацій Центрального та Корабельного району, заступник директора юридичного департаменту міськради Євген Юзвак та ін. 

Володимир Криленко повідомив зібранню, що сьогодні зранку відбулася селекторна нарада з Прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем, у якій взяли участь міські голови, у тому числі, голова Асоціації міст України Віталій Кличко. Представники місцевого самоврядування висловили одностайну позицію щодо незгоди з рішенням КМУ про “карантин вихідного дня”. Звернулися до Прем’єр-міністра з проханням змінити рішення. 

  • Керівник Уряду пообіцяв, що цього тижня він збере чергову селекторну нараду, під час якої будуть опрацьовані точкові зміни даного рішення. Нагадаю, що 11 листопада була прийнята Постанова КМУ за №1100, що суттєво змінила умови праці у вихідні дні. Рішення Кабміну, яким фактично був запроваджений так званий “локдаун вихідного дня”, є обов’язковим до виконання. Хочу наголосити, що Миколаївська міська рада жодним чином таких заходів не ініціювала, - зазначив Володимир Криленко.

Перший заступник міського голови поінформував, що мер Миколаєва Олександр Сєнкевич підтримав пропозицію підготувати звернення від міста на адресу Прем’єр-міністра України щодо перегляду постанови КМУ з урахуванням зауважень малого бізнесу.

  • Сьогодні в телефонному режимі проведемо виконком, і я проситиму членів виконкому підтримати звернення міста до керівника Уряду, - додав перший віцемер.        

У свою чергу, представники ініціативної групи підкреслюють, що рішення КМУ про "карантин вихідного дня" є неконституційним та наполягають, щоби на розгляд виконкому винесли рішення “щодо надання дозволу на роботу малому бізнесу”. Однак, за роз’ясненням юристів у місцевої влади немає повноважень дозволяти або забороняти дію рішень Уряду.  

Володимир Криленко підсумував: упродовж дня буде підготовано юридично вивірене рішення виконкому. Міська влада підтримувала та надалі підтримуватиме підприємців.

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/11_2020/16112020_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: