Мапа порталу

Виконком міської ради обговорив перебіг опалювального сезону в Миколаєві

Сьогодні, 11 листопада, під час засідання виконкому міської ради обговорили питання щодо подачі тепла в оселі миколаївців.

Віцемер Юрій Степанець зазначив: послуги централізованого теплопостачання надають 2 підприємства, це «Миколаївоблтеплоенерго», що належить місту, та «Миколаївська ТЕЦ», якою управляє Фонд державного майна.

- Нами було ухвалено рішення, відповідно до якого опалювальний період розпочався 6 листопада. Підприємство «Миколаївгаз» розпочало розпломбування котлів «Миколаївоблтеплоенерго» 6 листопада. А котли «Миколаївської ТЕЦ» почали розпломбовувати у неділю, 8 листопада. Тому лише у понеділок це підприємство розпочало запуск тепла, - повідомив Юрій Степанець.

Наразі усі котли КП «Миколаївоблтеплоенерго» працюють.

- Останні котли «Миколаївоблтеплоенерго»  запускали в мкр. Намив та мкр. Ліски. Зокрема, в рамках співпраці зі Світовим банком по вул. Білій, 71 модернізували котельню. Однак роботи були трошки затримані через те, що не було фінансування. Однак на останній сесії депутати розблокували процес. Тепло по цим мікрорайонам вже пішло, - сказав заступник міського голови.

Складніша ситуація склалася з підприємством «Миколаївська ТЕЦ». Справа  в  тому, що його інфраструктура  знаходиться у не найкращому стані. Наразі біля 90% мереж підлягає заміні. Через це щороку миколаївці стають свідками аварійних ситуацій.

- Кожного року при запуску тепла на мережах «Миколаївської ТЕЦ» відбуваються аварії. На щастя, цього року великих аварій не зафіксовано, були лише маленькі пориви, - зазначив Юрій Степанець. -   Станом на сьогодні Миколаївська ТЕЦ також запустила тепло. Однак  в Інгульському районі вчора сталася невелика аварія в районі автовокзалу. Вечором її усунули. Та о пів на першу ночі тепло пішло в будинки Інгульського району, що обслуговує Миколаївська ТЕЦ. Наразі у цього підприємства є одна аварія – на розі вул. Пушкінської та вул. Пограничної. Відновлювальні роботи на стадії завершення. Нам обіцяють, що сьогодні тепло запустять по цій мережі.

Юрій Степанець підсумував:  якщо аварій на теплових мережах більше не буде, з завтрашнього дня усім житловим будинкам та іншим об’єктам, що обслуговують «Миколаївоблтеплоенерго» та «Миколаївська ТЕЦ», буде надходити тепло.

При цьому він звернув увагу на загальнодержавну проблему, що впливає на початок та проходження опалювального періоду в українських містах.

- В тариф на тепло не закладено послуги з транспортування газу. Тому облгази не хочуть пускати газ підприємствам, які централізовано постачають тепло. Однак ми знайшли порозуміння з АТ «Миколаївгаз», тому котли «Миколаївоблтеплоенерго» та «Миколаївської ТЕЦ» розпломбували і газ пішов, - підкреслив Юрій Степанець.

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/11_2020/111120)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: