Мапа порталу

Місто придбало для дитячих будинків сімейного типу побутову техніку та необхідне приладдя

У понеділок, 9 листопада, дитячим будинкам сімейного типу передали побутову техніку та необхідне приладдя. Холодильники, пилососи, мікрохвильові печі, чайники, мультиварки, набори посуду придбали за міський кошт.

У цей день усе це отримали декілька дитячих будинків сімейного типу Миколаєва.

- Згідно з чинним законодавством орган, що створює дитячі будинки сімейного типу, має забезпечувати їх меблями, побутовою технікою та іншими товарами довготривалого вжитку.  Наразі є 11 дитячих будинків сімейного типу, що створені виконавчим комітетом Миколаївської міської ради. В них виховується 79 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Відповідно до міської комплексної програми «Діти Миколаєва» в бюджеті передбачено  кошти для забезпечення зазначених будинків. Поточного року на ці цілі виділено 550 тис.грн., - розповіла начальник служби у справах дітей міської ради Юлія Кравченко.

Як повідомила депутат міської ради Олена Кісельова, місто закуповує те обладнання та приладдя, що допоможе спростити ведення домашнього господарства таким сім’ям. Що саме буде придбане для тієї чи іншої сім’ї, обирають миколаївці із запропонованого переліку. Таким чином, вони отримають те, чого потребують найбільше.

Цього року для дитячих будинків сімейного типу  було придбано меблі: столи письмові та обідні, - а також постільну білизну, рушники тощо. Їх вже передали цим сім’ям.

За словами Юлії Кравченко, місто ще закупить пральні машини, двоярусні ліжка для дітей, шафи.

Таким чином, до кінця поточного року усі 11 дитячих будинків сімейного типу Миколаєва отримають допомогу від міста.

Відзначимо також, що в рамках програми «Діти Миколаєва» в цьому році також передбачена й інша підтримка: фінансова допомога на літній відпочинок сім’ям, які взяли на виховання 3-х і більше дітей-сиріт та сім’ям, які взяли на виховання дітей-сиріт з інвалідністю тощо.

 

Відділ інформаційного забезпечення департаменту міського голови

IMAGE FOLDER (/files/2020/11_2020/101120)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: