Мапа порталу

«Дикий сад. Погляд крізь тисячоліття». В Миколаєві успішно реалізували ще один проєкт Громадського бюджету

Територія «Дикого саду» стає все більш упорядкованою та привабливою для містян. Черговий етап змін відбувся за міський кошт в рамках програми «Громадський бюджет Миколаєва».  Там реалізували проєкт  «Дикий сад. Погляд крізь тисячоліття». 

Сьогодні, 8 листопада, міський голова Олександр Сєнкевич відвідав «Дикий сад», аби оцінити те, як змінився цей історичний об’єкт.

Олександр Сєнкевич підкреслив важливість програми «Громадський бюджет Миколаєва», яка дає можливість городянам ініціювати перетворення.

- Кожний миколаївець, маючи ідею та бажання реалізувати її, може отримати бюджетні кошти та покращити міський простір. Цього разу завдяки Громадському бюджету було приведено до ладу територію «Дикого саду», - сказав Олександр Сєнкевич.

Мер підкреслив: тепер городище виглядає як справжній музей під відкритим небом

Автор проєкту Денис Барашковський розповів, що було упорядковано не тільки саме городище, але й  прилеглу територію.

- Я дуже щасливий, що нам вдалось реалізувати цей проєкт. «Дикий сад» - це перлина нашого міста. І Громадський бюджет допоміг нам, щоб ця перлина заблищала більш яскравими тонами, - сказав Денис Барашковський. – Замість старого асфальту на прилеглій території було покладено плитку. Також ми облаштували  оглядовий майданчик: важка техніка вирівняла поверхню, після цього встановили огорожу. В рамках проєкту по периметру городища зроблено 10 двосторонніх інформаційних банерів, а на території самого городища встановлено 10 табличок з інформацією про «Дикий сад».

Керівник розкопок на території городища «Дикий сад» Кирило Горбенко дуже позитивно оцінив зміни, що сталися за останній час.

- На банерах можна дізнатися про історію «Дикого саду», про те, чим займалися його мешканці, а також як проходили дослідження об’єкту. Прогулюючись оглядовим майданчиком, можна побачити цитадель городища, - зазначив Кирило Горбенко. – Тепер під час екскурсій відвідувачі мають змогу не тільки побачити залишки фундаменту будівель, але й скласти загальне уявлення про життя та побут давніх миколаївців, які тут жили 2200 років тому.

IMAGE FOLDER (/files/2020/11_2020/081120)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: