Мапа порталу

Новий етап у розвитку вітрильного спорту Миколаєва

7 листопада спільноті яхтсменів міста Миколаєва передали 16 яхт, що дотепер перебували на балансі профспілки Миколаївського суднобудівного заводу. Урочиста церемонія передачі відбулася на території міського спорткомплексу “Атлант”. Документи підписали Антоніна Бичкова, одна з засновниць новоствореної громадської організації яхтсменів “Яхт-клуб Стрілка”, та представник профспілки Миколаївського суднобудівного заводу Микола Головченко. 

Довгоочікуваній події передували тривалі перемовини, треба було визначитися з місцем базування вітрильників, їх оформленням та обслуговуванням. За словами представника ГО “Яхт-клуб Стрілка” Сергія Мірошника, сьогодні зроблено ще один важливий крок до розвитку вітрильного спорту.

  • Продовжуючи традиції, ми вирішили створити громадську організацію. Яхт-клуб - це не причали та будівлі. Це спільнота людей, яким близький дух вітрильного спорту, вони по-справжньому за нього вболівають, живуть своєю справою, - вважає миколаєвець. - Хочу подякувати екіпажам, які зберегли вітрильний флот, керівництву заводу за прийняття єдино правильного рішення та Миколаївському міському голові Олександру Сєнкевичу, який неодноразово з нами зустрічався та допоміг зрушити справу з місця.

В подальшому представники ГО “Яхт-клуб Стрілка” мають намір укласти договір про співробітництво зі спортшколою “Атлант”, щоби разом працювати над розвитком вітрильного спорту в Миколаєві, як дитячого, так і крейсерського. Плани на майбутнє великі: перш за все, повернути до Миколаєва міжнародний яхтинг. Всі можливості для цього є, - переконані миколаївці.

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич таку ініціативу охоче підтримує.

  • Від ідеї до реалізації - кропітка робота. Сьогоднішня подія стала черговою сходинкою до створення міського яхт-клубу та розвитку вітрильного спорту, створення міської марини. Як я й обіцяв, планую ініціювати передачу обласного яхт-клубу у власність громади міста, щоб мати можливість впорядковувати територію та максимально розкрити туристичний потенціал цього об’єкту, - каже мер Миколаєва. 

Вітрильники потребують постійного догляду й упродовж багатьох років саме зусиллями екіпажів вдавалося утримувати та обслуговувати човни. Про це розповідає учасниця жіночого екіпажу яхти "Антей" Антоніна Бичкова. Відтепер спільнота яхтсменів офіційно стала повноправним господарем плавзасобів та зможе розпоряджатися ними надалі.  

 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/11_2020/07112020)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: