Мапа порталу

Щоб діти зростали здоровими: у школах Миколаєва капітально оновлюють спортивну інфраструктуру

У міській школі №53, що на вул. Потьомкінській, відкрили одразу 4 реконструйовані спортивні об’єкти. 

Школярі отримали дві сучасні спортивні зали з автономними системами опалення, новітніми вентиляційними системами, сучасним покриттям зі спортивного лінолеуму та якісним спортивним обладнанням. 

На подвір’ї навчального закладу відбудували два спортивні майданчики - один з покриттям зі штучної трави для занять футболом (у рамках Громадського бюджету), другий - мультиігровий з безшовним сучасним покриттям та тренажерним майданчиком.  

Школа працює з 1981 року, нині заклад відвідує майже 1400 вихованців. На жаль, протягом кількох десятиріч спортивна інфраструктура жодного разу капітально не оновлювалась. На вулиці діти займалися на пошкодженому асфальті, а стан спортзалів давно не відповідав жодним вимогам. Зараз же уроки фізкультури відвідують із задоволенням, та й в позаурочний час на майданчиках гамірно. Школярі зізнаються, що нові спортивні простори їм до вподоби, бо зручні та яскраві.

  • Найкраще, що ми можемо дати дітям - створити сприятливі умови для розвитку, - зазначає Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич. - Рухова активність покращує не лише фізичне, а й психологічне здоров’я підростаючого покоління. Переконаний, що подібні сучасні та якісні спортивні об’єкти мають бути в кожній школі. Маємо чіткий план та крок за кроком рухаємось до цієї цілі. 

Мер Миколаєва також відзначив, що якістю робіт задоволений, а хід будівництва інспектував особисто впродовж його перебігу. За словами Олександра Сєнкевича, завдяки продуктивній співпраці управління освіти, управління капітального будівництва, колективу школи та депутата за округом Дмитра Січка результат справді вийшов чудовий. 

До слова, депутат міськради Дмитро Січко теж колишній вихованець школи №53 і досі добре пам’ятає “асфальтові стадіони та занедбані спортзали”. Новим об’єктам радіє разом з колективом закладу.

Нагадаємо, що 2020 рік у Миколаєві був оголошений роком освіти. Підбиваючи попередні підсумки, міський голова констатував, що цього часу було дуже мало, аби комплексно вирішити всі проблемні питання галузі, що накопичувалися впродовж десятиріч. Тому в наступні 4 роки закладам освіти міста продовжать виділяти додаткове фінансування з міського бюджету, яке буде спрямовано на оновлення комп’ютерних класів, лінгафонних кабінетів, класів фізики, хімії, біології, облаштування систем відеоспостереження тощо. 

Відділ інформаційного забезпечення

департаменту міського голови  

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2020/10_2020/19102020)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: